Türkiye (Son Dakika) Kaplan dövmeli gaspçıya 15 yıl istemi

Kaplan dövmeli gaspçıya 15 yıl istemi

Paylaş
Kaplan dövmeli gaspçıya 15 yıl istemi

Adana'da 4 ay önce Hüseyin Yurdakul'a bıçak çekerek gasp eden ve olaydan bir ay sonra kolundaki kaplan dövmesinden yakalanan Murat Taş hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi’nde 17 Eylül’de meydana gelen olayda, Seyhan Nehri kıyısında sabah sporu yapan edebiyat öğretmeni Hüseyin Yurdakul’un yolunu kesen Murat Taş, bıçak çekip öğretmenin cep telefonu ve 130 lirasını zorla alarak kaçtı.

Gasp olayının ardından polise başvuran Hüseyin Yurdakul, şüphelinin eşkalini verip, kolsuz tişört giydiğini ve sol kolunda ’kaplan’ dövmesi olduğunu söyledi. Olayı soruşturan Gasp Bürosu ekipleri, şüphelinin kimliği belirleyip, yakalamak için çalışma başlattı.

Polisler, gasp mağdurunun tarif ettiği dövmelerden yapan ’tattoo’ merkezlerini taradı. Dövmecilerden, Adana’da 50 kişiye ’kaplan’ dövmesi yapıldığı bilgisini alan polisler, bu kişileri bulup, tek tek Emniyet Müdürlüğü’ne çağırarak Hüseyin Yurdakul’a teşhis yaptırdı.

Yurdakul, içlerinden Murat Taş’ın gasp yapan kişi olduğunu söyledi. Sorgusunda suçunu itiraf eden ve madde bağımlısı olduğunu söyleyen Murat Taş, "Paraya ihtiyacım vardı. Seyhan Nehri kıyısında dolaşırken, tek başına spor yapan vatandaşı gördüm.

Yanına yaklaşıp bıçağımı göstererek cep telefonu ile parasını aldım. Telefonu sattım. Beni tanımayacağını düşünüyordum ama kolumdaki dövmenin ele vereceği hiç aklıma gelmedi" diye ifade verdi.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından tutuklanan Murat Taş hakkında ’silahla yağma’ suçundan dava açıldı. 15 yıla kadar hapsi istenen Taş’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Mehmet KAYMAK/DHA

Haberin Devamı