Türkiye (Son Dakika) Katil örümcek dehşeti

Katil örümcek dehşeti

Paylaş
Katil örümcek dehşeti

Hindistan'daki bir köy, ölümcül örümceklerin baskınına uğradı. Örümceklerin ısırdığı iki kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, çok sayıda insan hastanelik oldu

Assam eyaletindeki Sadiya köyünde yaşanan olay, 8 Mayıs’ta kutlanan Hindu festivalinde meydana geldi. Times of India gazetesinin haberine göre, festival kutlamaları yapıldığı anda yüzlerce zehirli örümcek köyü bastı.

Köy halkı panik içinde kaçışırken, bazıları örümceklerin ısırıklarına maruz kaldı. Örümcek saldırısından birkaç gün sonra, Purnakanta Buragohain adlı kişiyle, adı açıklanmayan bir öğrencinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Onlarca kişi, örümcek ısırıkları ndeniyle hastanelere başvurdu. Örümceklerin ısırdığı ancak hayatta kalmayı başaran Jintu Gogoi, “haftalarca katlanılması çok zor acılar çektiğini, nöbetler geçirdiğini ve parmaklarının morarak şiştiğini” söyledi.

Yetkililer, aniden ortaya çıkan ölümcül örümceklere kesin ve kısa çözüm olarak böcek ilacı DDT kullanmayı düşünüyor. Yerel halk örümceklerin çok sayıda ve saldırgan olduklarını ifade ediyor.

CADI DOKTORLARA GİTMİŞLER

Dibrugarh Üniversitesi’nden Dr. L.R. Saikia, “Karşısına çıkan her şeye saldırdıkları söyleniyor. Bazı kurbanlar, örümceklerin kendilerini ısırdıktan sonra vücutlarına yapıştığını anlatıyor.

Bu hayvanların ısırıkları gerçekten çok tehlikeli” açıklamasında bulundu. Yetkililer, köye uzmanlar göndererek, korku filmlerini andıran bir olayı gerçekleştiren örümceklerin türünü belirlemeye çalışacak. Ölümcül örümceklerin, yeni bir tür olabileceği de düşünülüyor.

Bunun nedeni, Assam eyaletinde zehirli olduğu bilinen örümcek türlerinin yaşadığına dair kayıt bulunmaması. Örünmcek kurbanlarını ilk inceleyenlerden biri olan Dr. Anil Phatowali, ölümlerin ve yaralıların ardından batıl inançların da yattığını belirtti. Phatowali, “Birçok hasta, ısırıldıktan sonra cadı doktorlara giderek çözüm aramış” dedİ.

Haberin Devamı