Türkiye (Son Dakika) Kılıçdaroğlu: Hırsızların altına yattılar

Kılıçdaroğlu: Hırsızların altına yattılar

Paylaş
Kılıçdaroğlu: Hırsızların altına yattılar

CHP lideri Kılıçdaroğlu parti grubunda Karaman'da yaşanan cinsel istismar olayıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aynı vakfın farklı illerdeki yurtlarında da benzer olayların yaşandığını öne süren Kemal Kılıçdaroğlu "Kendi hırsızlarını korudlar. Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı? Yine kıyameti koparacaklar" dedi...

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta “Siz çocuk haklarını savunacaksınız, Ensar'ın değil. Bu salı açıklayacağım. Bir sefer de değil. O annelerin çektiğini bakan biliyor mu? 'Bir sefer oldu' diyor bu vakıfta. Bu salı günü grupta açıklayacağım. Bir sefer de değil. O annelerin çektiğini o bakan biliyor mu?” demişti. Bu sözler sonrası gözler Kılıçdaroğlu'nun bugün yapacağı grup toplantısı konuşmasına çevrilmişti.

Haberin Devamı

CHP lideri yine sert sözlerle Erdoğan ve Davutoğlu'na yüklendi. CHP lideri konuşmasının sonunda Aşık Veysel'in sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Bakanın yolsuzluk yaptı 'Olsun, benim bakanım' dedi ama dosyayı kapattı. Mısır'daki sağır sultan biliyor ama parlamento bu işin üzerine gidemiyor.

Medya eğer hükümetten yana ise her türlü kamu bankasından reklam ve kredi alabilirsiniz. Bunu dünya biliyor.

Ne diyor AKP'li vekil başkanlığa ne gerek var yasama yürütme yargı zaten bizim elimizde dedi. Yasama ve yargıyı kendi elimde tutuyorum dediler. Böyle bir tablo ortaya çıkınca bir ahlaki erozyon ortaya çıkıyor.

Vatandaş diyor ki bunlar çalıyorsa ben de çalabilirim. Ahlaki yozlaşma hiç bu kadar düşmemişti.

Haberin Devamı

Milletime sözüm söz; siz kul hakkı yiyenlerinden hesap sormak istiyorsanız tek bir adresiniz var o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

Ahlak çok önemli bir kavram. Eğer siz ahlakı yozlaştırırsanız ülkeyi yozlaştırırsınız. Her yerde ahlaki kurallar var sadece siyasette yok.

Mekke'nin ileri gelen kadınlarından birisi takı çalarken yakalanıyor. Aracı bulunuyor ve Hz. Peygamberimizin affetmesini istiyor. Ama kararı veren kişi diyor ki 'İsterse Peygamberin kızı hırsızlık yaparsa yakalansın. O el yine kesilir' diyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer43614","43614","201604","43614-446249.jpg","1", "0",""Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı?"");

HIRSIZLARIN ALTINA YATTILAR

Bizde ne yaptılar. Kendi hırsızlarını korudlar. Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı? Yine kıyameti koparacaklar. Kim hırsızın önüne yatarsa karşısında beni bulur.

Kabataş'ta 40 kişi benim türbanlı bacıma saldırdılar dediler. Görüntüleri yayınlayacağım dediler. Kaç yıl geçti. Camide içki içilmedi diyen imamı doğru söyledi diye başka yere sürdüler.

Bana çırak diyor; evet ben Mustafa Kemal'in ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. O zata söyleyin; sen de hırsızların ustasısın. Aile boyu hırsızlık yaptılar. Müslüman israftan kaçınır arkadaşlar.

Bu sarayı milletin parasıyla yaptıysan hırsızsın, bu sarayı kendi paranla yaptıysan israf yapıyorsun. O saray haram saray! Bu hırsızların ve tecavüzcülerin din maskesini kesinlikle indireceğim.

Haberin Devamı

Başbakan bana gönderme yaparken Edep Ya Hu demiş. İnsani kamil hem edeplidir hem ahlaklıdır. Nereden çıktı bu gökdelenler, bıçak gibi göğe saplandı. Ya İstanbul'u 20 yıldır siz yönetiyorsunuz. Sen edepten söz ediyorsan yapacağın tek şey var 19/9 gökdelenleri var. Onları mahkeme kararına göre tıraşlayacaksın ben de gelip seni kutlayacağım.

Aramızda çok asyıda anne var. Anne yemez yedirir. Çocuğunun daha iyi şartlarda yetişmesini ister. Evlat acısı nedir bunu yaşayan biri olarak söylüyorum. Çocuk bütün dünya üzerindeki anneler için en kıymetli şeydir.

Karaman'da yaşanan olay Lüt Kavmi'nin 21. yüzyılda yaşanmış halidir. Milletvekillerimiz gitti raporlarını yazdılar. Öyle şeyler oldu ki aklım almadı vicdanım asla kabul etemedi. Bütün aKP camiası koro halinde çocukları değil ensar vakfını savunmaya başladılar. Sonuna kadar o çocukların haklarını biz savunacağız. O kadar ileri gittiler ki emin olun vicdanım asla kabul etmedi. Aile Bakanı diyor ki buna bir kez raslanması hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumu karalamaya kimsenin hakkı yok diyor. Bu lafa AKP'den tek bir kişi itiraz etmiyor. Kendi çocuklarına sesleniyorum. Kaç kere rastlanması gerekiyor ki senin vicdanın rahatsız olsun?

Haberin Devamı

Ensar Vakfı'nın önüne niye yatıyosun dedim kıyamet kopardılar. Sen çelenk koyacaksan git Ensar Vakfı'nın önüne koy. Bakan bakandır kadın olur erkek olur. Kadın bir insandır insan. Ne yaparlarsa yapsınlar kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğim.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer43613","43613","201604","43613-446242.jpg","1", "0","Kılıçdaroğlu'ndan şiirli gönderme");

RİZE, SİNOP, ÇORUM,...

Bu vakıf Ensar sözcüğünü adından çıkarmalı. Ensar Arapça korumak demektir. Siz Ensar diye bir vakıf kuruyorsunuz ama tüzüğünüzdeki kurallara uyacaksınız, ben kanun tanımam diyemeyeceksiniz. M.N.G üç isimli bir kişi Rize'de Ensar Vakfı'nda görev yapmış çocuklara istismarda tutuklandı. H.S FBI uyarıyor bu kişi çocuk pornosu indiriyor. R.E Ensar Vakfı'nın kardeş kuruluşu. Sinop Gerze'de 4 çocuğa tecavüz ediyorlar. M.E.Ç, Otpazarı Camii'nde imamlık yapan kişi, 7 ve 9 yaşlarındaki 2 çocuğa cinsel istismardan tutuklanıyor. Z.İ Çorum'da Ensar Vakfı Başkanlığı yapıyor 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunuyor. Eğer sicili düzgün olsaydı biz bir şey demezdik zaten.

SİZ DİLSİZ ŞEYTANSINIZ

Ben onların analayacağı dilden konuştum. Koro halinde bağırmaya çalıştılar. Ben bu çocukların hakkını sonuna kadar savunamcağım. Ne yaptılar? Sustular. Haksızlığa karşı direnmek gerekiyordu. Mazlumun hakkını aramak gerekiyordu. Ensar olunca niye vazgeçiyorsunuz? Siz dilsiz şeytan mısınız? Evet siz dilsiz şeytansınız. Ensar'a gelince sustular, KAYİMDER'e gelince sustular. Ülkede soyulmadık yer bırakmadılar sustular, yüce ayetle dalga geçiyor niye sesiniz çıkmıyor. Susan dilsiz şeytandır, bunlar dilsiz şeytandır.

Ensar Vakfı suçlu çünkü kaçak yurtlar açıyorlar. Kaçak evlerde bu çocuklar kalıyor. Yasa dışı faliyette bulunduğu için bunlar sorumludur.

Şimdi Başbakan'a 6 soru soruyorum:

1- Anayasaya göre ilk ve orta dereceli okullarda yurt açma hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı. Bu yurtlar için kim izin verdi?

2-Bu kaçak yurtlar için bir soruşturma açıldı mı?

3-İmam hatip öğretmeni şunu söylüyor 'Çocuklarımız Ensar ve KAYİMDER'in evlerinde kalırdı' Ama İl Milli Eğitim Müdürü böyle evler yok diyor.

4-Ensar Vakfı'nın başkanı yalan söylüyor. Olay çok önce oldu diyor.

5-Kaç tane böyle ev var?

6- Yoksul ailelerin barınması görevi Milli Eğitim'e verilmiştir. Bugüne kadar neden tek bir yurt yapılmamıştır?

Ya arkadaş sevgili zat, sen başbakanlık yapmadın mı? Benim görevimle ilgili tüm dosyaları indirdin ama tek bir kuruş açık bulamadın. 1999'da Hazine'den SSK'ya 2 milyar 750 milyon lira aktarıldı. Şimdi 80 milyar aktarılmı.. Sevgili Erdoğan bu SGK'yı kim batırdı.

Senin bütün kirli çamaşırlarını tek tek ortaya çıkaracağım. Aşık Veysel diyor ki;

Olmayasın karaktersiz
Çok konuşun yerli yersiz
Adın doğru kendin hırsız
Karanlıkta dolaşırsın

Başka bir ozanımız diyor ki;

Fikrimi sarsmadı şimdiye değin
Arsızca sözleri bilmem ne beyin
Bana çifte atan şaşkın eşeğin
Kendi çiftesiyle beli kırılır