Türkiye (Son Dakika) Maske yasağı kalktı mı? 1 Temmuz maske yasağı var mı?

Maske yasağı kalktı mı? 1 Temmuz maske yasağı var mı?

Paylaş
Maske yasağı kalktı mı? 1 Temmuz maske yasağı var mı?

Maske yasağı ile ilgili aramalar 1 Temmuz Perşembe sabahında yoğunluk kazandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede birçok yasağın 1 Temmuz tarihi itibariyle kalkacağı duyurulmuştu. Belirtilen tarihin gelmesinin ardından vatandaşlar, Maske yasağı kalktı mı? 1 Temmuz maske yasağı var mı? araştırması yapmaya başladı.

Maske yasağının ne zaman kalkacağına dair beklentiler devam ederken, 1 Temmuz tarihi, kademeli normalleşme kapsamında yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Bu tarih itibariyle sokağa çıkma kısıtlamalarından, şehirlerarası seyahat yasağına kadar pek çok uygulama son buluyor….

Haberin Devamı

MASKE YASAĞI KALKTI MI? 1 TEMMUZ MASKE YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Haziran 2021 Pazartesi gerçekleşen Kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı ve 1 Temmuz tarihi itibariyle hangi yasakların kalkacağını duyurdu.

Ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Temmuz genelgesi yayınlanarak yeni dönemde son verilen yasaklar hakkında detaylı bilgi verildi.

Ancak maske yasağına dair genelgede bir ayrıntı bulunmuyor. Bu nedenle 1 Temmuz tarihinde de maske yasağı bulunuyor ve ne zaman sona ereceğine dair mevcut bir açıklama yok.

1 TEMMUZ’DA HANGİ YASAKLAR KALKTI?

  • Hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları tamamıyla kalktı.
  • Şehirlerarası seyahat kısıtlaması da 1 Temmuz itibariyle kalktı.
  • Şehir içi toplu taşımada uygulanan yaş sınırı kaldırıldı.
  • Kamuda esnek mesai sona erdi.
  • Kafe, restoran, eğlence yeri müzik yayını sınırı saat 24.00’e çekildi.