Türkiye (Son Dakika) Meteoroloji karla karışık yağmur ve kar beklenen illeri duyurdu

Meteoroloji karla karışık yağmur ve kar beklenen illeri duyurdu

Paylaş
Meteoroloji karla karışık yağmur ve kar beklenen illeri duyurdu

Meteoroloji 15 Aralık 2020 günü için illere ait hava durumu tahminleri açıklandı. Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Mardin ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor... İşte, 15 Aralık 2020 Salı İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 Aralık 2020 Salı günü hava tahmin raporu açıklandı. Meteoroloji raporuna göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Muğla, Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Mardin ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

15 Aralık 2020 Salı Meteoroloji hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Düzce, Zonguldak, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Mardin ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Trabzon ve Giresun çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Bölgelerimizde yarın hava nasıl?

MARMARA

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km / sa) olarak esmesi bekleniyor. Bursa, İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale 15 Aralık 2020 Salı (yarın) hava durumu.

BURSA 10°C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE 6°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL 10°C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinde Anadolu Yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ 13°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah ve öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Muğla, Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

A.KARAHİSAR 3°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinde yağmurlu

DENİZLİ 9°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

İZMİR 13°C, 16°C

Parçalı bulutlu

MUĞLA 7°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz’de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına olarak (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 12°C, 18°C

Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 11°C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

Haberin Devamı

HATAY 11°C, 16°C

Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 12°C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak ya geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İşte Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas 15 Aralık 2020 Salı (yarın) hava durumu.

ANKARA 6°C, 11°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ESKİŞEHİR 6°C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KONYA 6°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

YOZGAT 4°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Salı) sabah saatlerinde yağmurlu

Haberin Devamı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 7°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE 13°C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU 3°C, 7°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK 13°C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Trabzon ve Giresun çevrelerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına olarak (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA 7°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ÇORUM 4°C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

SAMSUN 14°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

TRABZON 14°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. İşte Erzurum, Kars, Malatya ve Van hava durumu.

ERZURUM -1°C, 3°C

Çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

KARS -3°C, 0°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA 4°C, 6°C

Çok bulutlu, yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

VAN 2°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 4°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP 7°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

SİİRT 6°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ŞANLIURFA 9°C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı