Türkiye (Son Dakika) Meteoroloji'den turuncu kodlu yeni uyarı geldi

Meteoroloji'den turuncu kodlu yeni uyarı geldi

Paylaş
Meteoroloji'den turuncu kodlu yeni uyarı geldi

Meteoroloji'nin günlerdir süren uyarısının ardından mega kent İstanbul'da kar yağışı etkili olmaya başladı. İstanbullular güne kar sürpriziyle uyandı. Vatandaşlar, İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? sorusunu merak ediyor. Meteoroloji'nin yeni hava durum raporuyla bu soru yanıt buldu. İşte İstanbul'da etkili olan kar yağışıyla ilgili detaylar...

İstanbul'da kar yağışı zaman zaman şiddetini artırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımlandığı son raporda, ülke genelinde kar yağışının 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Marmara'da salı günü itibarıyla kar yağışı, sulu kar şeklinde etkisini gösterecek.

Öte yandan Meteoroloji, İstanbul için 11 Mart 2022 Cuma günü için turuncu kodlu uyarı yayımlandı. Birçok şehir içinse sarı kodlu uyarı durumu devam ediyor.

TURUNCU UYARI NE DEMEK?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ?

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren İstanbul'da okullarda "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verildi.

SCOOTER VE MOTOSİKLETLERİN TRAFİĞE ÇIKIŞI YASAKLANDI

Haberin Devamı

İstanbul Valisi , olumsuz hava koşulları nedeniyle scooter ve motosikletlerin saat 19.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkışının yasaklandığını da duyurdu.

KAMU ÇALIŞANLARINA İDARİ İZİN

Yerlikaya, İstanbul için alınan 2 yeni kararı da açıkladı. Yerlikaya, İstanbul'da, asgari personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer çalışanların cuma günü de idari izinli sayılacağını söyledi.