Türkiye (Son Dakika) Minare kafasına yıkılacaktı

Minare kafasına yıkılacaktı

Paylaş
Minare kafasına yıkılacaktı

Van'da meydana gelen depremlerde ağır hasar gören minarenin yıkılmasına karar verildi. Ancak minare belirlenen yere yıkılmayınca çevredeki dükkanlar zarar gördü

Van yolu üzerinde 1974 yılında yapılan Erciş’in en büyük camisi olan Kara Yusuf Paşa Camii’nin iki minaresi de 3 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde büyük hasar gördü. Tehlike oluşturan minarelerin yıkılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

35 metre yüksekliğindeki minarelerden biri 15 gün önce iş makinelerine bağlanan halatlarla çekilerek yıkıldı. Ancak bu minarenin yere çarpmasıyla, su, kanalizasyon boruları ile fiber optik telefon telleri hatları zarar gördü, ilçe yaklaşık bir hafta boyunca susuz kaldı.

İkinci minarenin yıkımı ise bugün yine iş makinelerine bağlanan halatlarla çekilerek yıkıldı. Bu yıkım öncesi ise hazırlık yapıldı. Alt yapının ve çevrenin zarar görmemesi için minarenin düşürüleceği yere, hafriyat döküldü. Ancak minare, hazırlanan bölgeye değil yaklaşık 2 metre uzaklığındaki alana düştü. Minarenin yere çarpmasıyla birlikte minareden kopan beton parçaları, çevredeki baz işyerlerini camlarını kırılmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Yaşanan bu olay çevre esnafının tepkisine yol açtı. Bölgede esnaflık yapan ve Belediye Başkanı AK Parti’li Zülfikar Arapoğlu’nun akrabası olan Ali Osman Arapoğlu, zararlarının tespit ediilp, bunun karşılanmasını talep edeceklerin söyledi. İşyerini camları kırılan Arapoğlu, "Bizi kurbanlık koyun gibi görüyorlar, minareyi ilkel şartlarla yıkıyorlar. Depremden sonra yıkılan işyerimiz için ruhsat verdiler biz de temelimizi attık ve işyerimizi yaptık.

Minarenin yeni yaptığmız işyerimizin üzerine düşme riski vardı. Hafriyat dökmüşlerdi ve biz ikna edemedik. İtirazlarımıza rağmen yıkıldı ve düşündüğümüz gibi hafriyat üzerine değil de işyerimizin yanına düştü" dedi.

DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8980","8980","201302","8980-1.jpg");