Türkiye (Son Dakika) Osmaniye'deki kazadan geriye son fotoğraflar kaldı

Osmaniye'deki kazadan geriye son fotoğraflar kaldı

Paylaş
Osmaniye'deki kazadan geriye son fotoğraflar kaldı

Osmaniye'de 14 kişinin hayatını kaybettiği kazadan geriye 'son fotoğraflar' kaldı

Osmaniye'de geziden dönen ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 14 kişinin isimleri belli oldu.

Haberin Devamı

Kazada, midibüste bulunan çocuklar Beritan Geyik, Baver Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Umut Ayas ve Merve Pembe, öğretmen Ahmet Cebeci, veliler Sultan Geyik, Sevgi Ayas, Nur Seviner ve Müzeyyen Keskin ile şoför Feruşah Esen yaşamını yitirdi.

ADLİ TIP ÖNÜNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Yakınlarını kaybedenlerin hastane morgu önünde bekleyişi sürerken cenazeleri teslim alan bazı aileler sinir krizleri geçirdi. Kaza nedeniyle Valilik talimatıyla Beş Temmuz İlkokulu'nda bugün eğitime ara verildi. Öğrencilerin olmadığı okulda, bazı öğretmen ve velilerin bahçede bekledikleri görüldü.

YAŞANANLAR FACİAYDI

14 kişinin hayatını kaybettiği kazanın tanığı öğretmen Fatma Tirek, "En çok sevdiğimiz öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, eşlerimizi, dostlarımızı, çocuklarımızı kaybettik" diyerek gözyaşı döktü. Kaza sırasınad midibüs içinde olan öğretmen Fatma Tirek, olay bir faciaydı, "Suç nedir bilmiyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.Gözyaşlarına hakim olamayan Tirek, geziyi velilerin sene sonu pikniği amacıyla hazırladığını kaydetti. Hayatını kaybeden öğrencilerin yakınları ve okul arkadaşlarının sınıf ve bahçesinde hüzünlü bekleyişi sürüyor.

Haberin Devamı

3/A SINIFINDA YAS

5 Temmuz İlkokulu'nda tatil kararı alındığı öğrenildi. Hayatını haybeden öğrencilerin bulunduğu 3/A sınıfını ziyaret eden yakınları da sıralarda oturarak gözyaşı döktüler. Öte yandan, kazada hayatını kaybeden Merve Pembe'nin cenazesi de ailesi tarafından İskenderun Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındı. Kazada hayatını kaybedenler için saat 12.00'da Atatürk Anıt Alanı'nda tören yapılması planlanıyor.

SON FOTOĞRAF

Osmaniye'deki kazada haytını kaybeden Nur Sevinen (Sağda) sosyal medya hesabından en son İskenderun-Osmaniye yolundan bu fotoğrafı paylaşmş (Altta)



CAMI PATLAYINCA HIZLA SU DOLMUŞ

Bu arada, kazada hayatta kalanlardan İskenderunlu kuyumcu İlyas Demirci, kaza sonrası yaşananları anlattı. Geziye eşi Olivya, kızı Vanesa ve oğlu Mişel ile katıldığını belirten Demirci, yılsonu nedeniyle düzenlenmiş bir gezi olduğunu söyledi. Geziye katılanların da hepsinin aynı okuldan olmadığını, oğlu Mişel gibi farklı okullardan öğrenci ve velilerin de olduğunu söyledi.

Çarpışmanın şiddetiyle midibüsün camının patladığını, hızla su dolduğunu belirten İlyas Demirci, sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Önce kızımı verdim yukarıya, oradaki köylüler sağ olsun yardım etmeye başladılar.



4-5 İNSANI ÇIKARDIM


Ondan sonra elimden geldiğince tüm herkesi çıkarmaya çalıştım. 4-5 insan çıkartım, sonra elimi attım benim oğlanın boynu geldi, oğlanı da aldım yukarıya. Artık sol omuzum rahatsızlandı mecbur yukarı çıktım. Sonra eşimi bekledim, 5 dakika sonra çıkarttılar. Pantolonunu gördüm, ben rahatladım. Ölenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifa, ölenlerin bütün yakınlarına sabır diliyorum."

"ARKADA OLMAMIZ BİZİ KURTARDI"

Güzel başlayan bir günün kazayla kötü bittiğini anlatan Demirci, şöyle devam etti:

"Kazada kurtulmamızın en önemli sebebi midibüsün en arka sırasında oturuyor olmamızdır. Zaten ölenlerin hepsi de ön koltukta oturanlar. Hocamız da büyük ihtimalle kaza yaptığı an öldü. Çünkü hostes koltuğunda olduğu için direkt patlayan ön cam kafatasına vurmuştur büyük bir ihtimalle diye düşünüyorum. Kızımın karnesini alacak olması nedeniyle okul gezisi diye gittik. Güzel eğlendik ama sonucu kötü oldu."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Kazada hayatını kaybeden Nehir Sevinen ve öğretmeni Ahmet Cebeci'den geriye bu fotoğraf karesi kaldı.

Kazada anne Nur Sevinen ve kız Nehir Sevinen birlikte can verdi.