Türkiye (Son Dakika) Polis telsizli hırsızlık çetesi

Polis telsizli hırsızlık çetesi

Paylaş
Polis telsizli hırsızlık çetesi

Antalya'daki polis ekipleri, 3 milyon TL'lik vurgun yapan hırsızlık çetesinin 6 üyesini, bir bankanın merkez şubesini soymayı planladıkları günün öncesinde yakaladı

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, duvarlarını deldikleri kuyumcu ve gayrimenkul şirketlerinde bulunan çelik kasaları çalan bir çeteyi takibe aldı. Polis, 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından çete üyelerinin, bir kuyumcuyu soyacağını belirledi.

SUÇÜSTÜ YAPILACAKTI

Çete üyeleri, 2 hafta önce sabaha karşı alarmını susturdukları kuyumcu dükkanının duvarını delerek içeri girdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’nde görevli 1 müdür, 1 emniyet amiri, 1 komiserin de aralarında bulunduğu 30 kişi, çete üyelerini suçüstü yakalamak için kuyumcunun etrafında ve kaçış güzergahlarında önlem aldı.

VATANDAŞ İHBARI PLANI BOZDU

Ancak bir ihbar telefonu, baskını erteletti. Kuyumcuda şüpheli birileri olduğunu gören bir kişi, 155 Polis İmdat telefonunu arayıp ihbarda bulundu. Bunun üzerine 155 Polis İmdat telsizinden kuyumcunun adresi anons edilerek, şüpheli kişiler olduğu anonsuyla ekip sevk edildi.

Bu sırada yanlarındaki polis telsizinden anonsu duyan çete üyeleri, anons geçtikten hemen sonra malzemeleri olay yerinde bırakarak hızla işyerinden çıktı.

ŞÜPHELİLERİN KAÇIŞINA İZİN VERİLDİ

Şüphelileri çaldıkları malzemelerle suçüstü yakalamayı hedefleyen Hırsızlık Bürosu ekipleri, hırsızlığın teşebbüste kalması nedeniyle operasyonu iptal ederek şüphelilerin kaçmasına izin verdi.

Telsizi dinledikleri bilinen şüpheliler için de bir anons yapılarak, "Bilinen yerde önemli bir konu yok. Dış görünüş itibariyle durum normal" denildikten sonra "Olay yerinden ayrılıyoruz" diye anons yapıldı.

BANKA SOYACAKLARDI

Teknik ve fiziki takibi sürdüren polis, çetenin bir bankanın Antalya’da bulunan merkez şubesini soymayı planladığını ortaya çıkardı.

Çete üyelerinin bu amaçla araç kiraladığı, soygunda kullanılacak oksijen tüplerini Akdeniz Sanayi Sitesi’nde kontrol ettirip dolumunu yaptırdığı belirlendi. Bir çete üyesinin keşif yaptığı ve kroki çizerek soygun için hazırlığa başladığı belirlendi.

3 MİLYONLUK SOYGUN

Çete üyeleri, soygunu gerçekleştirmeyi planladıkları geçen cumartesi günü öncesinde polis tarafından gözaltına alındı. Çetenin lideri olduğu belirtilen Onur İsmail D. (37) ve Özcan H. (27) ile çete üyeleri Murat Ö. (39), Emrullah K. (31), Deniz A. (41) Antalya’da, Sabri Ç. (38) ise Yalova’da yakalandı.

Sabri Ç. de sonrasında Antalya’ya getirildi. 6 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda çalıntı malzemenin yanı sıra, soygun sırasında polis baskınından kaçmak için dinledikleri polis telsizi, kelepçe, oksijen tüpleri, şalama takımı ve ziynet eşyaları ele geçirildi.

Mersin’in Anamur İlçesi’nde 1, Giresun’da 1, Antalya merkezde 2 kuyumcu soygunu ile yine Antalya’da 2 gayrimenkul ofisinden çelik kasa hırsızlığına karışan şüphelilerin, yaklaşık 3 milyon TL’lik vurgun yaptığı kaydedildi.

KAR MASKESİ TAKIYORLARDI

Güvenlik kameraları tarafından görüntülenmemek için kar maskesi taktıkları belirlenen, parmak izi bırakmamak için de ameliyat eldiveni kullanan hırsızlık çetesi üyelerinin, lüks içinde yaşadıkları ortaya çıktı.

Çaldıkları altınları hemen nakite çeviren çete üyelerinin, dubleks evlerde oturdukları ve lüks otomobil kullandıkları belirlendi. 3 gün süren sorgularının ardından 6 şüpheli, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ’örgüte liderlik yapmak, üye olmak’ ve ’örgüt faaliyetleri çerçevesinde hırsızlık yapmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin banka hesaplarının da incelemeye alındığı açıklandı.

Soner KOCAER/DHA

Haberin Devamı