Türkiye (Son Dakika) Sinop Ayancık ilçesinde köprüde büyük panik! Çökme tehlikesi yaşandı

Sinop Ayancık ilçesinde köprüde büyük panik! Çökme tehlikesi yaşandı

Paylaş
Sinop Ayancık ilçesinde köprüde büyük panik! Çökme tehlikesi yaşandı

Sinop Ayancık'ta sel felaketinin ardından vatandaşların insan zinciri oluşturduğu sırada köprüde çökme tehlikesi yaşandı. Uyarıların ardından vatandaşlar panikle köprünün üstünden ayrıldı. O anlar anbean kaydedildi.

CNN Türk muhabiri Samet Güner, Sinop'un Ayancık ilçesinde köprüde yaşanan paniği canlı yayında anlattı...

Haberin Devamı

Sinop Ayancık'ta ağır hasar almış bir köprüden ağır tonajlı kamyonların geçmesine izin verilmiyordu. Köprünün üzerinde çok sayıda vatandaş yardım etmek için insan zinciri oluşturmuştu. Bu noktaya geldiğimizde 'Köprüde insanlar var, güvenli mi?'' demiştik, mühendisler ''gerekli kontroller yapılıyor, yaya için güvenli demişti.

"KÖPRÜ YIKILACAK, UZAKLAŞIN"

Köprünün burasında açılma vardı. Bir anda haber geldi, dediler ki ''Köprü yıkılacak, uzaklaşın'' diye. Bir anda bizde bulunduğumuz noktadan koşarak uzaklaştık.

"PANİK HAVASI OLDU, HERKES UZAKLAŞTI"

Polis, askerler hemen burayı organize ettiler, yayaları çıkardılar. Çevik kuvvet, asker bir taraftan. bir anda buradan yayalar uzaklaştırıldı. Tabi bir anda panik havası oldu. Herkes uzaklaştı. Çalışanlar vardı, köprünün orada. Mühendisler de o anda hemen gelip baktılar.

Haberin Devamı

Burada kontrol yaptılar. Nasıl yapıyorlar o kontrolü? Buradaki aralığı takip ediyorlar. Buradaki aralığın genişlemesini, köprünün açılmasını takip ediyorlardı.