Türkiye (Son Dakika) Sokak ortasında cinayet kamerada

Sokak ortasında cinayet kamerada

Paylaş
Sokak ortasında cinayet kamerada

Rize'de sokak ortasında işlenen cinayet MOBESE kameralarına yansıdı

Rize Atmeydanı Mahallesi Avcılar Sokak'ta 10 Aralık'ta meydana gelen olayda, otomobil tamirciliği yapan 28 yaşındaki Murat Sinan Büyükoğlu, çöp atmak üzere evinden çıktığı sırada sokakta karşılaştığı 4 kişi ile tartıştı.

Tartışma sırasında belindeki silahı çıkaran bir kişi Büyükoğlu’nu başından vurdu. Hastaneye kaldırılan Büyükoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

MOBESE KAMERASINA YANSIDI

Rize Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, görgü tanıklarının ifadelerine başvururken MOBESE kameraları da incelendi. Cinayet anının saniye saniye MOBESE kameralarına yansıdığı ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6501","6501","201112","6501-6.jpg");


Görüntülerde, bir araçtan inen 4 kişinin sokakta bulunan kişiye doğru geldikleri görülüyor. Ardıdan bu kişilerden birinin silahla ateş ettikten sonra oradan hızla uzaklaştığı görülüyor.

Vurulan kişi yere düşerken bir kişinin onu yumruklamadığı görülüyor. Saldırganlar daha sonra hızla kaçıyor. Daha sonra once sivil, daha sonra resmi polislerin olay yerine geldiği görülüyor. Bir süre sonra da Büyükoğlu, gelen ambulansla kaldırılıyor.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Cinayetle sonuçlanan tartışma sırasında sokakta bulunan 6 kişinin ifadesine başvuruldu. Görüntüler ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrulturusunda, katil zanlısının Ali Fil olduğu tespit edildi.

Yapılan teknik takip sonucu saklandığı yer belirlenen Ali Fil, Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, olaydan 16 gün sonra Rize yakalanarak gözaltına alındı.

Rize Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri sırasında susma hakkını kullanarak ifade vermeyen Ali Fil çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Vurulmasının ardından Murat Sinan Büyükoğlu'nu yumrukladığı görülen Cengiz Köse adlı kişi de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mehmet AKTARAN/DHA

Haberin Devamı