Türkiye (Son Dakika) Son dakika: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Elmalı davası açıklaması

Son dakika: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Elmalı davası açıklaması

Paylaş
Son dakika: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Elmalı davası açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya'nın Elmalı ilçesinde gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili açıklamada bulundu. Sosyal medyada gündem olan ve tepki çeken olayla ilgili olarak bakanlıktan yapılan açıklamada, 'İki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır.' ifadeleri kullanıldı. Öte yandan ünlü isimler ve spor kulüpleri başta olmak üzere skandal karar ile ilgili sosyal medyada da çok sayıda tepki mesajı yayınlandı.

Elmalı davası ile ilgili sosyal medyadan binlerce mesaj atıldı. #elmalıdavası ve #Elmalida2Cocuk etiketi ile bir milyondan fazla tweet paylaşıldığı görüldü. Olay sosyal medyada gündemin ilk sırasına yükselirken açıklamalar da peş peşe geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, siyasi partiler, ünlü isimler ve sosyal medyadaki yüz binlerce kullanıcı karara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Antalya Elmalı'da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şu açıklamada bulundu:

06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır.

Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır.

05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir.

Haberin Devamı

05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.

21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir.

Bu travmatik süreçte çocuklarımızı ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz.

Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz.

ÖMER ÇELİK: HUKUKİ SÜREÇLERİ TAKİP EDİYORUZ

Elmalı Davası ile ilgili bir açıklama da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz.

Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur; hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır.

Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz.’

ÜNLÜ İSİMLERDEN DE TEPKİ YAĞDI

Elmalı Davası’ndaki tartışılan kararın ardından ünlü isimlerden de tepki yağdı. İşte sosyal medyadaki o tepkilerden bazıları:

Haberin Devamı

Yeşim Salkım: Hani siz Müslüman değil miydiniz?

Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım, Instagram hesabından paylaştığı videoda Elmalı Davası'na ilişkin yorumda bulundu. Karara çok büyük tepki veren Salkım, "Arkadaş nasıl bir döneme denk geldik, gerçekten anlayabilmiş değilim. Yahu kaç yaşında bunlar... Bunlar çocuk! Siz manyak mısınız? Bunları (anne ve üvey babayı) nasıl bırakabiliyorsunuz? Ne demeleri gerekiyor, daha ne yapmaları gerekiyor bu çocukların? Ne çizerek size anlatmaları gerekiyor? Neyi görüp de hayal edebilir bu çocuklar? Hangi hakim, hangi savcı, hangi adalet, buna evet der? Hani siz Müslüman değil miydiniz? Cuma günleri siz namaz kılmıyor muydunuz? Var mı Müslümanlıkta böyle bir şey? Allah belanızı versin topunuzun!" sözlerini kullandı.

Ünü türkücü Sevcan Orhan da anne ve babanın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Orhan adalet sistemini eleştirdi.

Ünlü oyuncu Ezgi Mola da Antalya'da yaşanan istismar olayına büyük tepki verdi; "Allah belanızı versin" dedi.

Reynmen de Instagram hesabından attığı hikaye ile Elmalı Davası'na göndermede bulundu.

Haberin Devamı

Ünlü şarkıcı Gökhan Özoğuz da Twitter hesabından verdiği tepkili ifadelerde "Bu mantık dışı uygulamayı kontrol edecek biyonik beyin kim mesela?" dedi.

Sunucu Sevda Türküsev de tepki gösteren isimler arasında yer aldı. "Bu nasıl bir karar, aklım almıyor" dedi.