Türkiye (Son Dakika) Son dakika: Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü!

Son dakika: Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü!

Paylaş
Son dakika: Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü!

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden ve Rusya'dan kiralanan yangın söndürme uçağı düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, 5'i Rus, 3'ü Türk toplam 8 personelin hayatını kaybettiğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından, "Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Milletimizin başı sağolsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz." mesajını paylaştı.

Kahramanmaraş Bertiz bölgesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, söndürme çalışmalarına havadan da destek verildi. Çalışmalara katılan bir söndürme uçağı, henüz belirlenemeyen nedenle düştü.

Haberin Devamı

Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

UÇAKTA 8 KİŞİ BULUNUYORDU

Rusya Savunma Bakanlığı, "Be-200 uçağı Adana yakınlarında iniş yaparken düştü. Kazayı araştırmak üzere bir ekip kaza bölgesine gönderildi." açıklamasını yaptı.

Uçakta 5 Rus, 3 Türk mürettebat bulunuyordu.

ADANA'DAKİ YANGINA MÜDAHALE ETMİŞTİ

Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme uçağı düştü, bölgeye arama kurtarma ekibi sevk edildi. Düşen uçak Temmuz ayında Adana'nın Aladağ ilçesinde çıkan orman yangına müdahalede görev almıştı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından, "Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Milletimizin başı sağ olsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak!" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı