Türkiye (Son Dakika) Son dakika! 'Öğretmenlik meslek kanunu' açıklaması! AK Parti duyurdu

Son dakika! 'Öğretmenlik meslek kanunu' açıklaması! AK Parti duyurdu

Paylaş
Son dakika! 'Öğretmenlik meslek kanunu' açıklaması! AK Parti duyurdu

Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan açıklama geldi. Ünal, 'Cumhurbaşkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjdesini verdiği öğretmenlik meslek kanununa ilişkin teklifimizi yarın sabah Meclis Başkanlığına sunacağız. Bu kanunla öğretmenlik mesleğini kariyer haline getiriyoruz.' dedi. Ünal'ın açıklamasına göre, Meslekte 10 yılını tamamlayanlar uzman olacak ve 1000 TL maaşları artacak. Başöğretmen unvanı alanların maaşları 2 bin TL olarak artacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, öğretmenlik meslek kanununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ünal, "Cumhurbaşkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjdesini verdiği öğretmenlik meslek kanununa ilişkin teklifimizi yarın sabah Meclis Başkanlığına sunacağız. Bu kanunla öğretmenlik mesleğini kariyer haline getiriyoruz. Meslekte 10 yılını tamamlayanlar uzman olacak ve 1000 TL maaşları artacak. Başöğretmen unvanı alanların maaşları 2 bin TL olarak artacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin TBMM’ye sunulduğunu belirterek, “Buradan tüm öğretmenlerimize bir müjde vermek istiyorum. Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifimiz TBMM’ye sunuldu. Öğretmenlerimizin hak ettiği birçok yeniliği içeren bu yasal düzenleme inşallah en kısa sürede yürürlüğe girecektir. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmıştı.