Türkiye (Son Dakika) Son yılların en büyük esrar operasyonu

Son yılların en büyük esrar operasyonu

Paylaş
Son yılların en büyük esrar operasyonu

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri son yılların en büyük uyuşturucu operasyonlarından birini gerçekleştirdi. 3 aylık yapılan takibin ardından saman yüklü bir TIR'ın dorsesinde 1 ton 150 kilo esrar ele geçirildi

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir şebekeyi 3 ay önce takibe aldı. Yapılan takipte şebekenin Diyarbakır’dan İstanbul’a uyuşturucu getireceği belirlendi.

Haberin Devamı

Yapılan fiziki ve teknik takiplerle uyuşturucunun bir TIR’ın dorsesinde taşınacağı belirlerdi. 22 Haziran’da Diyarbakır’dan hareket eden TIR’ı polis İstanbul’a kadar takip etti. Takibin ardından araç yapılan operasyonla Pendik’te durduruldu. Narkotik ekipleri, aracı kullanan Sadettin K. ve Nevzat K.’yı gözaltına aldı.

SAMAN ÇUVALLARI ARASINDA 1 TON 150 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

TIR’da yapılan aramalarda saman çuvalları arasındaki bazı çuvallara saklanmış 1 ton 120 kilo ot esrar, 30 kilo toz esrar ele geçirildi. Uyuşturucunun bulunması için eğitimli narkotik köpekleri de kullanıldı. Şebeke tarafından ele geçirilen esrarır Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Esenler, Esenyurt, Sultangazi, Küçükçekmece, Başakşehir’deki uyuşturucu satıcıları vasıtasıyla sokaklarda satılmasının planlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

OPERASYON ANLARI KAMERALARA YANSIDI

Gece yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, narkotik ekiplerinin TIR’ı takip etmesi, şüphelinin yere yatırılarak gözaltına alınma anları yer aldı. Daha sonra indirilen çuvallar ve bazı çuvallarda uyuşturucu bulunma anları da kameralara yansıdı. Uyuşturucuları bulabilmek için kullanılan narkotik köpeklerinin yaptığı arama da görüntüler arasında bulunuyor.

Ele geçirilen esrarın İstanbul’da son yıllarda ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi. Öte yandan Türkiye genelinde son 1 haftada 5 ton esrar ele geçirilirken bu miktarın 2 tonu İstanbul’da yakalandı. Bu miktarla 2013 yılının ilk 6 ayında Türkiye’de ele geçirilen esrar miktarı 60 ton 19 kiloya ulaştı. Geçen yıl toplamında Türkiye’de 74 ton esrar ele geçirilmişti. 74 ton esrarın 23 ton 66 kilosu 2012’nin ilk 6 ayında ele geçirilmişti.

1’İ TUTUKLANDI 1’İ SERBEST

Bu arada yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden Nevzat K. tutuklanırken, "Benim hiçbir şeyden haberim yoktu" diye ifade verdiği öğrenilen TIR sürücüsü Sadettin K. "Adli Kontrol" uygulamasıyla serbet bırakıldı.

DHA