Türkiye (Son Dakika) Son yılların en sıcak Mayıs ayı olacak

Son yılların en sıcak Mayıs ayı olacak

Paylaş
Son yılların en sıcak Mayıs ayı olacak

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, "Sıcaklık normalin 12-13 derece üzerine çıkacak. Tahminlere göre son yılların en sıcak Mayıs ayı olacak. Termometre 40 dereceyi görecek. Rekor kıracağız" dedi.

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli'nin aktardığı bilgiler şu şekilde:

Haberin Devamı

Bu hafta sonunda İzmir'in 39-40 dereceyi ölçme ihtimali var. Yani muhtemelen rekor kıracak sıcaklıklar. Bu sıcaklıklardan en fazla etkilenecek bölgeler Marmara, Ege, Akdeniz, Güneydoğu ve İç Anadolu.

Bu tarihlerde Ankara'nın normali 22-22,5 dereceler, bu hafta sonunda beklediğimiz sıcaklık 35 derece. İzmir'in 25-26 derece normali, 35-40 derece bekleniyor bu hafta sonunda. İstanbul'un normali 21-22 derece, 32-33 dereceler bekleniyor. Normallerin çok üzerine çıkıyoruz, muhtemelen rekor kıracağız.

Bugünden itibaren yükseliş başlıyor. Hafta sonu itibariyle yurdun tamamı hem güneşli hem yüksek sıcaklıkla beraber olacak.

65 yaş ve üstüne uyarı

Özellikle 65 yaş üstü için Pazar günü 11.00-15.00 arası bir izin söz konusu. Bu durumda aynı günde çok yüksek sıcaklıklar var. Güneş çarpmalarına dikkat etmek gerekiyor. Güneş altında olduğumuzda sıcak havanın etkisi yüksek oluyor. Özellikle bu hafta sonunda 65 yaş üstüne dikkat diyoruz.

Haberin Devamı

Önümüzdeki haftanın ilk gününü geçirdikten sonra düşüş başlıyor. Düşüş derken normal seviyenin yine üzerinde olacak. Ama bu kadar yüksek seviyelerde olmayacak.