Türkiye (Son Dakika) Tam kapanmada çok önemli uyarı! Dikkat! Oltaya gelmeyin…

Tam kapanmada çok önemli uyarı! Dikkat! Oltaya gelmeyin…

Paylaş
Tam kapanmada çok önemli uyarı! Dikkat! Oltaya gelmeyin…

Tam kapanma sürecinde oluşan bilgi kirliliğine karşı vatandaş bilgilendirilirken dikkat çeken bir uyarıda dolandırıcılara karşı geldi. İşte tam kapanma sürecinde dolandırıcıların kullanabileceği o yöntemler… Dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Uzmanlar da tam kapanma döneminde dolandırıcıların kullanabileceği yöntemlere dikkat çekerek oltaya gelmeyin uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

TAM KAPANMA SÜRECİNDE OLTAYA GELMEYİN

Evde kalınan süre boyunca siber hijyenin de çok önemli olduğuna vurgu yapan uzmanlar kimlik ve para hırsızlığı hedefli oltalama saldırılarına karşı dikkatli olun çağrısı yaptı ve şu örnekleri verdi: "Sağlık Bakanlığı size ödeme yapabilir" "Ramazan ayı için yardım alınız", "Para dağıtılıyor, linki tıkla", "Aşı sırası sana geldi, sıranı al", "17 günü evden iş imkânıyla değerlendir" şeklinde kısa mesajla vatandaşları oltalamaya çalışan dolandırıcılara karşı siber güvenlik uzmanları dikkat çekici uyarılarda bulundu.

BİLDİRİMLERİ DİKKATE ALIN

Sabah’ın haberine göre; Uzmanlar, "Her gelen linke ve e-mail'e tıklamayın. Mobil uygulamaları kullanın. Aşı veya ramazan yardımlarıyla ilgili resmi kurumlar tarafından yapılan bildirimleri dikkate alın" uyarısında bulundu. Vatandaşların kredi kartı ve kişisel bilgilerini online sitelerde kullanırken çok dikkatli olmaları tavsiye edildi.

Haberin Devamı

PİŞMAN OLMAYIN!

Siber güvenlik uzmanı Sparta Bilişim Kurucusu Alper Başaran, sahte alışveriş siteleri, yardım SMS'leri, aşıda öncelik mesajlarıyla ilgili yapılan oltalama faaliyetlerine karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı.