Türkiye (Son Dakika) Tecavüzcü şoförün 3'ü cinsel tacizden 48 suç kaydı çıktı

Tecavüzcü şoförün 3'ü cinsel tacizden 48 suç kaydı çıktı

Paylaş
Tecavüzcü şoförün 3'ü cinsel tacizden 48 suç kaydı çıktı

Ankara’da, geçen hafta bir özel toplu taşıma aracında S. adlı kadına tecavüz eden şoför İbrahim T.'nin üç ayrı cinsel istismardan yargılandığı ve hakkında hakaret, tehdit, şantaj, mala zarar verme gibi 48 ayrı suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Ankara’da geçen hafta, özel toplu taşıma aracında bir kadına tecavüz eden İbrahim T. adlı şöför hakkında 48 ayrı suç dosyasının olduğu ve İbrahim T.’nin üç ayrı cinsel istismar suçundan yargılandığı ortaya çıktı. Ayrıca ‘hakaret, tehdit ve mala zarar’ gibi suçlardan da İbrahim T. için işlem yapıldığı belirlendi.

DELİLLER TEMİZLENİP HİZMETE SOKULMUŞ



Öte yandan tecavüz olayının meydana geldiği otobüsün delillerden temizlenerek apar topar sefere sokulduğu ve araca içinde yolcular varken el konduğu belirlendi.

'ÖLDÜRME KASTIYLA HAREKET ETTİ'



Tecavüze uğrayan kadının avukatı Hüsniye Şimşek’in Ankara Batı Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, İbrahim T.’nin öldürme kastıyla hareket ettiği ve suç dosyasının kabarık olduğu vurgulanarak, “Hakkında onlarca suçtan dosya bulunduğu ve suç işlemeyi yasalara karşı koymayı itiyat haline getirdiği görülecektir” denildi.



Ankara'da halk otobüsünde tecavüz dehşeti


ÜÇ CİNSEL İSTİSMAR DOSYASI DAHA VAR



İbrahim T.’nin yargılandığı bu dosyalardan üçü; 2012, 2013 ve 2015 yılında gerçekleşmiş üç ayrı cinsel istismar suçuna dayanıyor. Diğer dosyalarda ise “hakaret, tehdit, şantaj, mala zarar verme” suçları yöneltiliyor.

ODA BAŞKANINDAN DA ŞİKAYETÇİ OLDU



Avukat Şimşek ayrıca, mağdur S. ile saldırgan İbrahim T. arasında “ilişki olduğunu” iddia eden Ankara Şehiriçi Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş hakkında şikayetçi oldu. Dilekçede, S.’ye tecavüz edilen aracın olaydan sonra delilleri yok etmek amacıyla temizlenerek sefere çıkarıldığı anlatıldı. Polis el koyduğunda otobüsün seferde olduğu ve içinde yolcular bulunduğu belirtildi.



Dilekçede, Soydaş’ın “Biz İbrahim T.’yi aracı otoparka bırakırken gördük” dediği hatırlatılarak “Sefer sırasında ve içinde yolcular varken el konulan araçta temizlikyapan, delilleri yok eden ve sefere çıkaran kurumun ‘Biz aracı bırakırken gördük’ iddiası, saklanmak istenen gerçeği açıkça göstermektedir. Delilleri kim nasıl ve neden yok etmiştir?” sorusu yöneltildi. Oda Başkanı Soydaş hakkında ‘delilleri karartma, adliye makamları yanıltma, iftira ve hakaret’ suçlarından soruşturma açıldı.

Haberin Devamı