Türkiye (Son Dakika) Tır ve kamyonların İstanbul'a girişi serbest mi? Tır ve kamyonların İstanbul’a giriş yasağı kalktı mı?

Tır ve kamyonların İstanbul'a girişi serbest mi? Tır ve kamyonların İstanbul’a giriş yasağı kalktı mı?

Paylaş
Tır ve kamyonların İstanbul'a girişi serbest mi? Tır ve kamyonların İstanbul’a giriş yasağı kalktı mı?

Tır ve kamyonların İstanbul'a girişi, İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama ile yasaklanmıştı. İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle birçok önlem alındı. Bu kapsamda İstanbul içinde bulunan tır ve kamyonların 10 Mart Perşembe günü saat 04:00'dan sonra trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceği belirtildi. 10 Mart'ta yapılan açıklamayla tır ve kamyonların şehre kontrollü olarak girişine izin verilmişti. Ancak kar yağışının etkisini artırmasıyla İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 11 Mart sabah saatlerinde yeni kararı duyurdu...

İstanbul’da tüm yetkililer yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle teyakkuz halinde. Okullar, AVM’ler metro, tramvay ve Marmaray’la ilgili yeni kararlara imza atıldı. Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi adına yeni bir açıklama yapılana kadar pek çok uygulama devam edecek. 9 Mart’ta yapılan açıklama ile tır ve kamyonların İstanbul’a girişine de kısıtlama getirilmiş, 10 Mart'ta ise tır ve kamyonların İstanbul'a kontrollü olarak girişlerine izin verilmişti. Valilikten konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Peki, bugün tır ve kamyonların İstanbul’a giriş yasağı kalktı mı?

Haberin Devamı

TIR VE KAMYONLARIN İSTANBUL’A GİRİŞ YASAĞI KALKTI MI?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, dün akşam saatlerinde, "İkinci bir duyuruya kadar; İstanbul içinde bulunan tır ve kamyonların 10 Mart Perşembe günü saat 04:00'dan sonra trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir" açıklamasında bulunmuştu.

Posta

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan yeni açıklamada “Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle

Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde; Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a seyahat eden tır ve kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Ancak 11 Mart Cuma sabahında yapılan yeni açıklamada "Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve KAMYONLARIN ilimize GİRİŞİ DURDURULMUŞTUR." denildi.

Haberin Devamı

Ayrıca "İkinci bir duyuruya kadar; İstanbul içinde bulunan TIR ve KAMYONLARIN trafiğe çıkışlarına İZİN VERİLMEYECEKTİR Hareket halindeki bu araçların en yakın Park alanları ve Otoyol Hizmet Tesislerinde (OHT) beklemeleri gerekmektedir. ifadelerine yer verildi. "