Türkiye (Son Dakika) Türkiye'nin kanını donduran cinayette flaş gelişme! Katilin sözleri şoke etti

Türkiye'nin kanını donduran cinayette flaş gelişme! Katilin sözleri şoke etti

Paylaş
Türkiye'nin kanını donduran cinayette flaş gelişme! Katilin sözleri şoke etti

Konya'da geçtiğimiz yıl işlenen ve Türkiye'nin kanını donduran Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin öldürüldüğü cinayet anları hala hafızalarda. Özel harekat polislerinin yaptığı operasyonla yakalanan katil Mehmet Altun'un, mahkemede cinayete ilişkin sözleri kan dondurdu. Mehmet Altun'un ailesi için de ceza talep edildi.

Geçtiğimiz yıl 30 Temmuz'da Yaşar Dedeoğulları'nın evine 12 yıldır husumetli olduğu yan komşusunun kayın biraderi Mehmet Altun gelerek korkunç cinayetleri işledi. Husumetli olduğu eve giden Mehmet Altun önce Dedeoğulları ailesiyle bahçede konuşmaya başladı. Mehmet Altun, konuşma yeniden hararetlenince yanında getirdiği poşetin içinden çıkardığı tabancayla aile bireylerinin üzerine peş peşe ateş etti. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (57), çocukları Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Barış (31) Dedeoğulları yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı
Konya’da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesi davasına devam edildi Konya'da geçtiğimiz yıl işlenen ve Türkiye'nin kanını donduran Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin öldürüldüğü cinayet anları hala hafızalarda. Özel harekat polislerinin yaptığı operasyonla yakalanan katil Mehmet Altun'un, mahkemede cinayete ilişkin sözleri kan dondurdu. Mehmet Altun'un ailesi için de ceza talep edildi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ YAKALADI

Korkunç katliamın ardından kiraladığı araçla memleketine giden Altun, 4 Ağustos tarihinde özel hareket ekiplerinin yaptığı operasyonla yakalandı. Soruşturma kapsamında, aralarında Mehmet Altun'un da bulunduğu 11 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Altun'un ayrıca olayın ardından evin bazı noktalarına yanında getirdiği bidondaki benzini döküp, ateşe verdiği iddiasıyla 'yakarak mala zarar verme', 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığı' , '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından yargılanması talep edildi.


Katil Mehmet Altun, aynı aileden 7 kişiyi yanında getirdiği silahla böyle öldürmüştü...

KATİLİN AİLESİNE DE YARGILAMA

İddianamede; bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanıklar Altun'un eniştesi Lütfi Keleş ile ablası Ayşe Keleş, yeğeni Ali Keleş, Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Veli Keleş, oğlu Ali Keleş ve akrabaları Ali Keleş'in ise 'canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme', 'yakarak mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından yargılanmaları istendi.

Haberin Devamı

DURUŞMADAKİ SÖZLERİ ŞOKE ETTİ

Duruşmada söz verilen sanık Mehmet Altun, ''Daha önceki ifadelerin aynısı söyleyeceğim. Suçlamaları sadece bana değil. Siz sayın heyete ve kolluk kuvvetlerine yapıyorlar. Bundan başka diyecek bir şeyim yok'' dedi. Diğer sanıklardan Ali Keleş ve Lütfi Keleş de daha önceki ifadelerinin geçerli olduğunu söyledi.

9 SANIK HAKKINDA FLAŞ TALEP

Savcı, mütalaasında diğer 9 sanık hakkında da 'canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ayrı ayrı 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'yakarak mala zarar vermeye azmettirme' suçundan ayrı ayrı 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanıklardan akrabaları olan Ali Keleş'in ise beraatine karar verdi. Duruşma 17 Kasım tarihine ertelendi.