Türkiye (Son Dakika) Tutuksuz geldi, ömür boyu aldı

Tutuksuz geldi, ömür boyu aldı

Paylaş
Tutuksuz geldi, ömür boyu aldı

Bursa'da sigara yüklü kamyonun sürücüsünü öldürdükten sonra, araçta bulunan 19 bin lira ile sigaraları gasp ettikleri iddia edilen Nihat Şükür ve ağabeyi Nevzat Şükür ömür boyu hapis cezası aldı

Karacabey’de geçen Eylül ayında meydana gelen olayda, bir sigara firmasında dağıtım elemanı olarak çalışan 27 yaşındaki Nurullah Şen’in kullandığı 10 HL 929 plakalı kapalı kasa kamyonet, ’Adam öldürmek’ suçundan cezasını çektiği açık cezaevinden firar eden Nihat Şükür ve ağabeyi Nevzat Şükür tarafından Kurşunlu Köyü yakınlarında durduruldu.

Nurullah Şen’i başındak tek kurşun ile öldüren Şükür kardeşler, araçtaki sigara ve 19 bin TL’yi alarak, aracı da uçurumdan yuvarladı.

Jandarma kısa süren araştırma sonucu Nurullah Şen’i öldürüp para ve sigaraları gasp eden kişilerden birinin 2004 yılında kayınvalidesi Fadime Kadir’i bilezikleri için öldüren ve hakkındaki hüküm kesinleştikten sonra cezasının geri kalan kısmını tamamlamak üzere nakledildiği Gemlik’te bulunan Yarı Açık Cezaevi’nden firar eden Nihat Şükür ile ağabeyi Nevzat Şükür olduğunu tesbit etti.

JANDARMA BACAĞINDAN VURUP YAKALADI

Cinayet sonrası ormanlık alanda saklanan Şükür kardeşlerden Nihat Şükür olaydan sekiz gün sonra ormandan çıkıp kiraladığı motor ile Karacabey Boğazı’ndan denize açılarak bir başka yere gitmek isterken, kendisini takip eden ve "Dur ihtarına uymayan jandarma tarafından bacağından vurularak yakalandı.

Jandarma daha sonra Nevzat Şükür’ü de yakaladı. Hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye çıkartılan Nihat Şükür tutuklanırken, ağabeyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"OLAY YERİNE HİÇ GİTMEDİM"

Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten adam öldürmek’ ve ’Silahlı yağma’ suçlarından haklarında dava açılan Şükür kardeşlerin yargılamaları tamamlandı.

Çıktığı son duruşmada Nihat Şükür suçlamayı kabul etmeyip, "Ben olay yerine gitmedim. Geçmedim bile. Ağabeyim ile de ilk kez mahkemede bir araya geldim" dedi.

Duruşmaya gelen tutuksuz sanık Nevzat Şükür ise cinayet ve yağma olayı ile hiçbir ilgisinin olmadığını jandarmadan kaçmasının nedeninin ise icralık olduğu için aranmasından kaynaklandığını öne sürerek beraatini istedi.

SUÇLARI SABİT GÖRÜLDÜ

Yargılama sanıkların suçlarını sabit gören mahkeme heyeti Şükür kardeşlerin herbirine ’Cinayet’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ’Silahlı yağma’ suçundan ise 12’şer yıl hapis cezası verirken, Nevzat Şükür’ün de tutuklanmasını kararlaştırdı.

Yürüyerek geldiği duruşmada ömür boyu hapis cezası aldığını duyunca şok olan Nevzat Şükür cezaevine götürüldü.

Selahattin BUDAKOĞLU/DHA

Haberin Devamı