Türkiye (Son Dakika) Ünlü isimler 'Geleceğin güçlü kadınları' için podyuma çıkıyor

Ünlü isimler 'Geleceğin güçlü kadınları' için podyuma çıkıyor

Paylaş
Ünlü isimler 'Geleceğin güçlü kadınları' için podyuma çıkıyor

Geleceğin Güçlü Kadınları projesi kapsamında Türk kadın tasarımcıların “1940’lardan günümüze” konseptinde hazırladığı tasarımları kendi alanında başarılı 24 ünlü isim podyumda sergileyecek. Defilenin ardından elbiseler açık arttırma ile satışa sunulacak.

Toplum Gönüllüleri Vakfı, Geleceğin Güçlü Kadınları projesini hayata giçirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde Aydan Taş’ın desteği ile hayata geçirilen proje kapsamında; Tuvana Büyükçınar Demir, Raisa Vanessa, Zeynep Tosun, Özlem Kaya, Sudietuz, Meltem Özbek’in “1940’lardan günümüze” konseptinde hazırladığı tasarımları Aslı Bekiroğlu, Başak Gümülcinelioğlu, Berfu Yenenler, Biran Damla Yılmaz, Burcu Kara, Cansu Tosun, Damla Colbay, Ebru Şahin, Ezgi Eyüboğlu, Gökçe Akyıldız, Gülcan Arslan, Gülçin Santırcıoğlu, Hayal Köseoğlu Hazal Filiz Küçükköse, Hazal Türesan, Hazal Subaşı, Hira Koyuncuoğlu, İlayda Alişan, İrem Helvacıoğlu, Oya Taşanlar, Sedef Avcı, Simay Barlas, Sinem Ünsal, Zeynep Çamcı tarafından podyumda sergileyecek.

Haberin Devamı

Defilenin ardından elbiseler açık arttırma ile satışa sunulacak. 8 Mart'ta Maximum UNIQ Hall’de yapılacak defilenin bilet satışından ve açık arttırmadan elde edilen gelir ise gençlerin eğitim hayatına destek olmak üzere TOG Gençlik Bursları fonuna aktarılacak. Çağla Şıkel etkinliğin sunuculuğunu yapacak, Cem Yılmaz da açık arttırmayı yönetecek. Ayrıca Göksel de şarkılarını o gün gençler için seslendirecek.

TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı yaptığı açıklamada yakın zamanda yaptığımız Üniversiteli Gençlerin İhtiyaçları Araştırmasına göre de gençlerin %92’si burs desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kırımlı "Gençlerin kendilerini keşfetmeleri ve daha özgüvenli bireyler olmaları için onların eğitim hayatlarına destek olmamız çok önemli. Özellikle de toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin giderilmesi için daha kırılgan grupta yer alan genç kadınların desteklenmeye çok daha fazla ihtiyacı var. Geleceğin Güçlü Kadınları projesiyle de genç kadınlara burs desteğinde bulunarak onları güçlendirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'SOSYAL SORUMLULUK EĞİTİMLERİ VERİYORUZ'

Toplum Gönüllüleri Vakfı ile ilgili de konuşan Kırımlı, "Toplum Gönüllüleri Vakfı; 2002 yılından beri gençliğin gücüne olan inançla, gençlerin sosyal sorunlara çözüm üreten projelerini destekleyen, sosyal sorumluluk eğitimleri veren, 100’den fazla burs fonuyla eğitimlerine katkı sağlayan Türkiye’nin 'en yaygın gençlik vakfı' diyebilirim. Amacımız 20 yıldır gençleri güçlendirmek ve onların hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak.

Şu an 77 şehirde 135 üniversitede 146 TOG topluluğu bulunuyor. Gençler öğrenci kulüpleri ve proje ekipleri olarak bir araya gelerek çevrelerinde gördükleri toplumsal ve çevresel sorunların çözümüne yönelik sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyorlar. Engellilerin yaşadığı sorunlara çözüm sunan bir projede, hayvan hakları için başlatılan bir kampanyada, doğa için dikilen bir fidanda veya afet sonrasında afetin izlerini silmek için gönüllülük yapan Toplum Gönüllüsü gençlere rastlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra farklı kurumlarla uzun yıllardır devam eden ve gençler aracılığıyla hayata geçirdiğimiz projelerimiz var" diye konuştu. "Toplumsal cinsiyet eşitliği de en önem verdiğimiz eğitim konularından biri. Gençlere bu konuda eğitimler vererek ve onların projelerini destekleyerek cinsiyet eşitsizliklerini gidermeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuşan TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, "Kadınların hayatın her alanında aktif rol almalarını çok değerli buluyoruz. Herkes için eşit bir dünya hayaliyle, Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden biri olan toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu önemsiyoruz. Bu kapsamda gençlere flört şiddeti, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve ataerkillikle mücadele gibi pek çok başlıkta eğitimler veriyoruz. Onlar da aldıkları eğitimleri akranlarıyla ve birlikte atölyeler yaptıkları çocuklarla paylaşıyor" dedi.

Haberin Devamı