Türkiye (Son Dakika) Vahşet elektrik bandından çözüldü

Vahşet elektrik bandından çözüldü

Paylaş
Vahşet elektrik bandından çözüldü

Kahramanmaraş'ta 12 yaşındaki kız çocuğu Ş.D.'yi tecavüz ettikten sonra boğan katil zanlısı ile zanlıya yardım ettiği öne sürülen 3 kişi yakalandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Ahir Dağı Körçeşme mevkisinde çuvalda cesedi bulunan 12 yaşındaki Ş.D.’nin katil zanlısını bulmak amacıyla araştırma başlattı.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, Ş.D.’nin ağızına yapıştırılan elektrik bandından yola çıkarak, Dumlupınar Mahallesi’nde elektrikçi olup olmadığını araştırdı ve ilk olarak İ.A.’ya (21) ulaştı. Elektrikçilik yaptığı öğrenilen İ.A.’nın İstanbul’da olduğunu belirleyen ekipler, bi kişiyi İstanbul’dan Kahramanmaraş’a getirdi.

Polise cinayetle ilgisinin olmadığını söyleyen İ.A.’nın evinde arama yapıldı. Aramada, Ş.D.’nin kırtasiye malzemeleri ile iç çamaşırı bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen İ.A., bekar evinin bazı zamanlarda K.Ç. (19) tarafından kullanıldığını söyledi.

Bunun üzerine, elektrikçilik yaptığı öğrenilen K.Ç. gözaltına alındı. K.Ç’nin, sorgusunda suçunu itiraf ettiği, olay günü evden çıkarken Ş.D.’yi gördüğü ve "İçeride yaşlı bir kadın var, yardım istiyor, bakar mısın" diyerek eve aldığını ve tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

K.Ç.’nin cesedi ortadan kaldırmak için Z.O.’dan (26) yardım istediği, Z.O.’nun da İ.F.’nin ehliyetini kullanarak araç kiraladığı ve Ş.D.’nin cenazesini birlikte çuvala koyarak Ahir Dağı Körçeşme mevkisinde bıraktığı belirtildi. K.Ç.’nin polise "Evliyim, işin ortaya çıkmaması için öldürdürdüm" dediği öğrenildi.

"SARHOŞTUM, NE YAPTIĞIMI TAM OLARAK HATIRLAYAMIYORUM"

K.C. ifadesinde şunları anlattı: "O gün eve geldim. Elimdeki içki şişeleri ile içeriye girdim. Cam kenarında oturup içmeye başladım. İçerken kızın yoldan geçtiğini gördüm ve bunun üzerine kapıya çıktım. ’Bir dakika bakar mısın?’ diye seslendim. Kendisi çekinerek yanıma gelince, ’bayan kuaförüne ben giremiyorum. Oradan birisini çağırtacağım. Bana yardımcı olur musun?’ dedim. Kapıya doğru iyice yaklaşınca da içeriye doğru ittim. Bağırdığı takdirde kendisini öldüreceğimi söyleyince çok korktu ve şoka girdi.

Sarhoştum bu nedenle tam hatırlayamıyorum ama tecavüz ettiğimi hatırlıyorum. Olayı söylerse başım belaya girer diye boğarak öldürdüm. Kafasına siyah bir poşet geçirdikten sonra elektrik kablosu bandı ile de iyice sardım. Sonra da bir torbaya koydum. Z.O. (26) isimli arkadaşımı arayarak bana bir araba temin etmesini istedim. O da oto kiralama şirketinden bir araç kiralamış.

Haberin Devamı

Kendisinin ehliyeti olmadığı için de diğer arkadaşımız İ.F.’nin (25) ehliyeti ile aracı kiralamış. Z.O eve girdiğinde cesedi görünce adeta şoka girdi. Olayı anlattığım zaman da ’Ne halt ettin. Beni karıştırma, al arabanın anahtarını’ diyerek çıkıp gitti. Ceset bulunan çuvalı koyarak Ahir Dağı’na götürüp attım ve kimseye de bir şey söylemedim. Daha sonra da arabanın anahtarını Z.O.'ya teslim ettim."

HASTANE ÖNÜNDE LİNÇ GİRİŞİMİ

Emniyette sorguları tamamlanan İ.A., K.Ç., Z.O.. ve İ.F., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. İlk olarak Yenişehir Devlet Hastanesine götürülen zanlılara çelik yelek giydirildi.

Çevrede toplanan vatandaşlar zanlılara saldırmak istedi. Polis, yolu trafiğe kapatarak vatandaşların hastanenin önüne gelmesini engelledi.

Hastaneden raporları alınan zanlılar, geniş güvenlik önlemi altında Kahramanmaraş Adliyesine götürüldü. Önceki gün, bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Ahir Dağı Körçeşme mevkisinde, çuvalda 12 yaşındaki bir kız çocuğunun cesedini bulmuştu.

Haberin Devamı

Ş.D. olduğu öğrenilen çocuğun boğulduğu ve daha sonra ormanlık alana atıldığı öğrenilmiş, Dumlupınar İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olduğu bildirilen Ş.D.’nin bir gün önce okuldan çıktıktan sonra kaybolduğu ve babası M.D.’nin polise başvurarak kızının kaybolduğunu bildirdiği belirlenmişti.

4 ZANLI TUTUKLANDI

Kahramanmaraş’ın Ahır Dağı’nda çuval içinde cesedi bulunan 12 yaşındaki Şeyda Durgun’un cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 19 yaşındaki Kazım C., ile yardım ettikleri ileri sürülen İ.A. (21), Z.O. (26) ve İ.F. (25) çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Zanlıların cezaevine sevki sırasında polis ekipleri adliye önü ve güzergahta geniş güvenlik önlemi aldı.

(A.A-DHA)