Dünya Son depremler: Peru'da 7.4 büyüklüğünde deprem!

Son depremler: Peru'da 7.4 büyüklüğünde deprem!

Paylaş
Son depremler: Peru'da 7.4 büyüklüğünde deprem!

Son deprem haberine göre Güney Amerika ülkesi Peru'da deprem oldu. Deprmein büyüklüğü 7.4 olarak duyuruldu. Şiddetli depremin merkez üssü, 5 bin 700 nüfuslu Barranca'ya 37 kilometre uzaklıkta.

Güney Amerika ülkesi Peru'da yerel saatle 05.52'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), sarsıntının büyüklüğünü önce 7.4 daha sonra da 7.5 olarak açıkladı. Depremin merkez üssünün Peru'nun kuzeyindeki Barranca kasabasına 42 kilometre uzaklıkta.

Haberin Devamı

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise, depremin büyüklüğünü 7.3'ten 7.5 olarak güncelledi. EMSC, sarsıntının seyrek nüfuslu Amazon yağmur ormanları bölgesini vurduğunu aktarıyor.

Yerin 112 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı, Peru'nun komşuları Ekvador, Kolombiya ve Brezilya'da da hissedildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Peru'nun kuzeyinde bazı binaların yıkıldığı veya hasar aldığı görüldü. Birçok şehirde insanların yataklarından fırlayıp sokağa koştuğu Ekvador'dan ise yıkılan binaların fotoğrafları paylaşılıyor.

ABD Tsunami Uyarı Sistemi, karada meydana gelen depremin ardından herhangi bir tsunami uyarısı yayınlamadı.

Peru, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kıyısında yer alıyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı