Yaşam Sony Soyuldu, Uncharted 4 Diskleri Çalındı!

Sony Soyuldu, Uncharted 4 Diskleri Çalındı!

Paylaş
Sony Soyuldu, Uncharted 4 Diskleri Çalındı!

Sony, Uncharted 4: A Thief’s End disklerinin bulunduğu ve İngiltere’de gerçekleşen tır soygununu “son derece vahşice” olarak tanımladı.

Sony’nin İngiltere’de maruz kaldığı tır soygunu hakkındaki detaylar bir bir ortaya çıkıyor. Firmadan yapılan, binlerce (tam rakamın 10.000 seviyesinde olduğu tahmin ediliyor) Uncharted 4: A Thief’s End diski taşıyan kamyon, “son derece şiddet dolu” bir eylem sonrasında, hırsızlığa kurban gitti. Japon teknoloji devi, tır sürücüleri ve refakatçilerinde herhangi bir “ölümcül tehlike” bulunup bulunmadığını söylemekten kaçınırken, konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.

Haberin Devamı

Sony sözcüsü, “Evet, dedikodular doğru. Uncharted 4: A Thief’s End DVD’leri içeren bir kamyonumuz soyguna uğradı. Ancak bizim için önemli olan çalışanlarımızın hayatı” diyerek, olayı doğruladı. Bu açıklamadan, herhangi bir can kaybı olmadığını çıkarmamız mümkün.

Hırsızlık ile ilgili söylentiler birkaç hafta önce fısıldanmaya başlanmıştı. Ancak spekülasyonlara yanıt verilmemişti.

Uncharted 4’ten Bir Görsel

Hırsızların amacı, Uncharted 4: A Thief’s End diskleri, ara sokaklarda, illegal biçimde pazarlamak. İngiliz Polis Örgütü de, araştırmalarını sürdürüyor.

Bu, bir oyun şirketin karşılaştığı ilk darp ve hırsızlık değil. 2006’da Xbox 360 oyunlarını taşıyan iki tır soyulmuş ve 1.5 milyon dolar değerinde oyun ve donanım çalınmıştı. 2015 yılında Nintendo benzer bir soyguna kurban gitmiş ve binlerce Splatoon kopyası, Avrupa’da, bazı kötü niyetli kişilerce ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

Can kaybı olmaması çok önemli. Lakin bu hırsızlık, Sony’e pahalıya patlayabilir. Zira 10 Mayıs 2016’da satışa sunulması beklenen Uncharted 4: A Thief’s End, çok daha erken biçimde, yer altı dünyası tarafından ele geçirilmiş durumda.