Yaşam 'Sosyal medya' tek çatı altında

'Sosyal medya' tek çatı altında

Paylaş
'Sosyal medya' tek çatı altında

Medya takip şirketi Interpress, müşterilerine sunduğu hizmet alanlarına her geçen gün hızla büyüyen sosyal medyayı da ekleyerek, tüm medya mecralarının takibini tek bir çatı altında birleştirdi.

Interpress Genel Müdürü Ömer Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, Interpress’in devreye aldığı yeniden geliştirilen Sosyal Medya Takip Sistemi’nin (S.M.Takip 2.0), Facebook, Twitter, You Tube ve Yahoo gibi farklı platformların yer aldığı internet mecrasının, hızlı ve eş zamanlı taranmasının yanı sıra kapsamlı ve gereksiz içerikten arındırılmış olarak da izlenmesine imkan sağladığını belirtti.

Türkiye’de hızla büyüyen sosyal medyanın, kişi, kurum ve kuruluşlar için takip edilmesinin, en az yazılı, görsel ve işitsel medya kadar önem taşıdığını ifade eden Özkan, şunları kaydetti: "Biz, sosyal medyanın diğer medya mecralarından ayrı olamayacağını düşünerek, müşterilerimize sunduğumuz hizmet kapsamı içine, geliştirilmiş yeni Sosyal Medya Takip Sistemi’ni de ekledik. Çünkü, geniş bilgi, tecrübeli eleman ve teknik donanım gerektiren medya takip işinin tek elden yapılmasının en doğrusu olduğuna inanıyoruz. Ancak böyle olursa medya takip işinin tam, doğru ve eksiksiz yapılması mümkün olabilir.

Bizce şirketlerin, reklam ve PR firmalarının yaptıkları halkla ilişkiler faaliyetlerinin ölçülmesinde, ayrı ayrı yerlerden raporlar alarak, sonuçlara ulaşmak yerine, tek elden tüm verilere ulaşmaları işin en doğrusudur. Interpress’in hizmete aldığı geliştirilmiş yeni Sosyal Medya Takip Sistemi’nin sağladığı avantajların ilk sırasında, eş zamanlı ve hızlı tarama özelliğinin geldiğini belirten Özkan, şu bilgileri verdi: "Böylece takip edilen firmayı ilgilendiren konu, haber, fotoğraf ve videolar, yayımlandıkları portallar, haber siteleri, sözlükler, forumlar, bloglar ve sosyal ağlarda yazılan ve konuşulanlar ortaya çıktıkları ilk andan itibaren hızla belirlenebilmektedir.

Yeni sistem sayesinde, sosyal medyada yer alan her olayın olumlu ve olumsuz yansımaları ölçülebilir verilere dönüştürülmekte, raporlar istenen mecralara göre kategorilere de ayrılabilmektedir. Dil filtreleme sistemi sayesinde internet içindeki siteler, bloglar ve forumlara ilave olarak Facebook, Twitter ve Friendfeed gibi sosyal ağlarda da sadece Türkçe sonuçlar kapsamında arama yapılabilmektedir. Eski verileri arşivleme imkanı da sağlayan bu yeni sistemle, yayından kalkmış olsa bile geçmişe dönük arama yapılabilir, karşılaştırmalı analizler elde edilebilir."

Haberin Devamı