Gündem Sözleşmeli öğretmen tercihleri ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli öğretmen tercihleri ne zaman yapılacak?

Paylaş
Sözleşmeli öğretmen tercihleri ne zaman yapılacak?

Dün sözleşmeli öğretmen adayları için kritik bir günde... Aralık ayında yapılan sözlü sınavların sonuçları dün saat 15.00'te açıklandı. Adaylar sonuçlarını öğrendikten sonra tercihlere odaklandı. Peki, Sözleşmeli öğretmen tercihleri ne zaman yapılacak?

Şubat ayında 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak. Süreç kasım ayında başlamıştı, aralık ayında sözlü sınavlar yapıldı, dün de sonuçlar açıklandı. Şimdi gözler tercihlerde...

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Binlerce öğretmen adayını yakından ilgilendiren öğretmen ataması için tercihler, 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 7 Şubat’ta yapılacak.

EN YÜKSEK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

MEB, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı.

Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrıldı.

MEB 200 MİLLİ SPORCUYU "SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN" ATAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 200 milli sporcu 1 Şubat 2019'da beden eğitimi branşında sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.

Haberin Devamı

MEB'in internet sitesinden yayımlanan duyuruda, milli sporcuların "beden eğitimi" alanında sözleşmeli öğretmen olarak 2019 yılında atanmasına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, başvuracak milli sporcularda olimpiyat, paralimpik, dünya üniversiteler arası spor oyunları ve Akdeniz oyunları gibi yarışmalarda ilk 3 dereceye girme şartı aranacak.

Söz konusu yarışmalarda takım sporlarında en az 10 kez Türkiye'yi temsil ederek "milli sporcu" belgesi alınmış olması gerekecek.

Başvurular, "http://personel.meb.gov.tr" adresindeki "milli sporcuların ataması" linkinden elektronik başvuru formu doldurularak takvimde belirtilen sürelerde yapılacak.

Başvurmak isteyenler, "beden eğitimi" alanında ilan edilen eğitim kurumları arasından 20 eğitim kurumunu tercih edebilecek.

Başvurular 23-29 Ocak 2019'da alınacak ve atamalar 1 Şubat'ta gerçekleştirilecek.