Eğitim - Kariyer Spor ve gazetecilik eğitimleri desteklenecek

Spor ve gazetecilik eğitimleri desteklenecek

Paylaş
Spor ve gazetecilik eğitimleri desteklenecek

Milli EğitimBakanlığı,mesleki ve teknik eğitimalanında yaptığı iş birliklerine spor vemedyayı da dahil etti. Bakanlık, son bir hafta içinde yaptığı yeni protokollerle bu alanlardaki öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapacak

Mesleki ve teknik eğitimi sektörle birlikte tasarlamak için iş birliği protokolleri imzalayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mezunların niteliğini artırarak iş hayatına hazırlamayı amaçlıyor. Sektöre nitelikli iş gücünü kazandırmayı hedefleyen MEB Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile de iş birliği protokolü imzaladı. Protokole göre, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak, öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması, sporun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amaçlanıyor. Protokolle spor tesisleri 7/24 esasına göre eğitim camiasının hizmetine sunulacak. Spor liselerinden mezun öğrenciler 1. kademe antrenör olarak hizmet verecek.

Haberin Devamı

Elit sporcu yetiştirilecek

Stat, spor salonları ve diğer tesislerden uygun olanları spor liselerine dönüştürülecek. Yetenekli gençlerin tespit edilerek, onların elit sporcu olma yönündeki potansiyelleri değerlendirilecek. Okullarda tasarım ve beceri atölyeleri olacak. GSB ile MEB iş birliği çerçevesinde ilk etapta bu atölyelerden 100 tanesi açılacak. Gençler burada yeteneklerine göre yetiştirilecek. MEB bünyesindeki öğrencilerin gençlik merkezlerine ve kamplarına daha yoğun ve daha kolay erişimi sağlanacak. Okul ve mahalle kulüpleri bu protokolle artırılacak. İki bakanlık arasında imzalanan bu protokol süresiz olacak.

Lise öğrencilerine gazetecilik eğitimi

MEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı protokolden sonra Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile liselerin 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik ‘gazetecilik eğitimleri’nin düzenlenmesi ve meslek liselerindeki alan öğrencilerine TRT’de beceri ve staj imkanının sağlanmasına yönelik iş birliği yaptı. Protokole göre, öğrencilerin gazetecilik, yazılı-sözlü hikaye anlatımına/yazılı-sözlü iletişime ilişkin bilgi, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Telefon, tablet gibi mobil araçlar kullanılarak, öğrencilerin video çekim ve düzenleme tekniklerine ilişkin becerileri geliştirilecek.

Haberin Devamı

Öğretim programları güncellenecek

Protokolle yaratıcı yazım teknikleri konusunda bilginin artırılması, öğrencilerin kendilerini ifade etme ve becerilerinin gelişiminin sağlanması, gazetecilik ile ilgili öğrenme isteğinin oluşturulması amaçlanıyor. Mesleki ve teknik eğitimde gazetecilik alanında öğretim programları ve eğitim materyalleri güncellenecek.