Spor 1 dakikada tarihe geçti

1 dakikada tarihe geçti

Paylaş
1 dakikada tarihe geçti

Süper Kupa finalinde Galatasaray’ın 50. saniyede Icardi ile attığı gol sonrası Fenerbahçe U19 takımı sahadan çekildi. Tarihe geçen Cumhuriyet’in 100. yılının dev maçında yaşananlar dünyada da büyük ses getirdi.

Türkiye’nin ve dünyanın en garip finali önceki gün Şanlıurfa’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşandı. Geçen yılın şampiyonu Galatasaray ile geçen yılın Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe’nin karşılaştığı Süper Kupa finali 1 dakikada bitti. Fenerbahçe’nin, Trabzon maçında yaşanan saha olayları ve Konferans Ligi’nde 11 Nisan’da oynayacağı Olympiakos maçı nedeniyle Süper Kupa için erteleme isteğinin kabul edilmemesi nedeniyle TFF’yi protesto ettiği karşılaşma 50. saniyede Icardi’nin attığı golle sona erdi. Sahaya U19 takımıyla çıkan Fenerbahçe santra yapmayıp sahadan çekilirken, hakem Volkan Bayarslan da maçı tatil etti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE SKANDAL

29 Aralık 2023’te Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Atatürk pankartı ve tişörtleriyle sahaya çıkılmasına izin verilmemesiyle iki takımın kararıyla oynanamamıştı. Krizle başlayan final bir başka krizle sona erdi. Dünya basını da “1 dakikalık Süper Kupa Finali”ne geniş yer ayırdı. Portekiz basınında O Jogo, “Beklenen oldu, Fenerbahçe sahadan çekildi” diyerek yaşananların sürpriz olmadığını yazdı. The Sun, “Tuhaf Sahneler” yorumu yaparken, Calcio Mercato, “Türkiye’deki kısa ömürlü kupa”, Marca, “Türkiye’de skandal” başlıkları attı.

DÜNDAR NEFRET DİLİNİ BIRAKSIN

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan hakkında, “Yalan ve iftiralarla beni hedef gösteren, kaos yaratan Eray Y. adlı yönetici kılıklı holigan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” demişti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Yazgan’a sahip çıktı. Özbek, “Eray Yazgan’ın kulüp resmi sitesinde yayınlanan açıklamaları tüm üyelerinin fikirlerini ifade etmektedir. Sayın Uğur Dündar’a başkanıyla arasının bozulmasından korkmadan, doğruları savunmasını ve nefret dilinden uzaklaşmasını tavsiye ederim” dedi.

Haberin Devamı

ASLAN OL KUZU DEĞİL

Icardi maç sonrası Fenerbahçe forması giyen ve kendi sevincini yapan bir taraftarın fotoğrafını paylaştı. Arjantinli golcü sosyal medya hesabından yine bir fotoğraf paylaşıp, “Aslan ol, kuzu değil” diye yazdı. Icardi’nin eşi Wanda Nara da, “Tebrikler şampiyon, futbol cesurların işidir” yorumu yaptı.

3-0 HÜKMEN VE 1 YIL MEN CEZASI

Yarıda kalan maç için kararı TFF verecek. Fenerbahçe, Profesyonel Futbul Disiplin Kurulu’na sevk edilecek ve skor 3-0 Galatasaray lehine tescil edilecek. TFF Disiplin Kurulu, Fenerbahçe’nin gelecek sezon Türkiye Kupası’na katılmasını yasaklayacak ayrıca 1 sezon Süper Kupa’dan men edecek. Böyle bir durumda Fenerbahçe bu sezonu şampiyon tamamlasa da gelecek sezon Süper Kupa finalinde yer alamayacak. Süper Kupa statüsünün 6. maddesine göre organizasyonun aksaması nedeniyle uğranılan zararlar da Fenerbahçe’den tahsil edilecek. Ayrıca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a da 90 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

TÜRK FUTBOLU ZARAR GÖRECEK

Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesiyle 1. dakikada sona eren Süper Kupa için konuşan Galatasaray yardımcı antrenörü Ismael Garcia Gomez, “Türk futbolu bundan çok etkilenecek, zarar görecek” açıklaması yaptı. Ülkesi İspanya’nın Cadena Ser Radyosu’na konuşan Gomez, “Sonuç olarak, Türk futbolunun çok kötü bir imaja sahip olmasına neden olan bir durum. Yazık. Çünkü bu sezon yaşanan kavgalar ve olaylar, insanların Türk futboluna dair imajını yansıtıyor. Türk futbolu büyümeye çalışıyor ama bu tip şeyler her şeyi zorlaştırıyor” dedi.

İDEAL OLAN OYNANMASIYDI

Gomez şunları söyledi: “Galatasaray ve Fenerbahçe arasında futbol anlamında çok güzel bir mücadele yaşanıyor. Bunlar değil olaylar konuşuluyor. Bu finalde elde edilen başarı bizim istediğimiz gibi olmasa da sonuçta kupa kazandığımız için mutluyuz. Ben, futbol için ideal olanın, bu maçın oynanmasıydı diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı