Spor 100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu bugün tarihe geçecek

100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu bugün tarihe geçecek

Paylaş
100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu bugün tarihe geçecek

Kadınlar Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu yaşayacak. Bugün gerçekleştirilecek olan 100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde düzenlenecek ilk yaya organizasyonu olarak da tarihe geçecek.

100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu bugün Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden verilecek startla yapılacak. Sadece kadın katılımcılara açık olan organizasyonun sponsorlarından elde edilecek gelirle bağışlar yapılacak.

Haberin Devamı

Koşu, Cumhuriyet kadınlarının geleceğe yürüyüşünü de sembolize edecek. Köprünün Avrupa Yakası’ndan 09.00 verilecek startla 5 kilometrelik bir parkurda Anadolu Yakası’na kadar uzanacak olan koşu yalnızca kadınların katılımına açık olacak.

Cumhuriyet Kadınları Koşusu kapsamında sponsorlardan sağlanacak kaynakla Darüşşafaka, TOG, TOÇEV, TED, Türkiye Atletizim Vakfı ve Yanındayız Derneğine bağış yapılacak. Koşuda dereceye girenlere toplamda 225 bin TL tutarında Cumhuriyet Kadınları Koşusu Ödülü verilecek. Organizasyonun ilerleyen yıllarda geleneksel hale getirilmesi ve İstanbul’a yeni bir uluslararası spor organizasyonu kazandırılması planlanıyor.

Koşunun destekçisi ICA’nın Genel Müdürü Serhat Soğukpınar ise konuyla ilgiyi şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyetimizin 100. yılını, bu toprakların kahraman kadınlarıyla birlikte kutlayacak olmak, bizim için tarif edilemez bir gurur. Kadınların ‘Cumhuriyet Kadınlarla, Kadınlar Cumhuriyetle Güçlü’ mesajını İstanbul’dan dünyaya ulaştıracağız.”

Haberin Devamı