Spor 15 kişi ceza kurulunda

15 kişi ceza kurulunda

Paylaş
15 kişi ceza kurulunda

Trabzonspor- Fenerbahçe maçı sonrası çıkan saha olayları için futbolcuların da aralarında olduğu 15 kişi ceza istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Trabzon’da 17 Mart’ta oynanan ve Fenerbahçe’nin 3-2 kazandığı maçtan sonra taraftar taraya girmiş, futbolcuların ve teknik ekibin de karıştığı arbedede yaralananlar olmuştu. İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, 12 taraftar gözaltına alınmış, 5 taraftar tutuklanmıştı. Normal şartlarda maçın oynanmasının ardından birkaç gün içinde disiplin sevkleri yapılıyordu. Ancak araya milli maçın girmesi, raporun uzaması sevkleri geciktirdi.

Haberin Devamı

RAPORLAR BEKLENDİ

Artık gözler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) çevrildi. PFDK gelen raporlar doğrultusunda Trabzonspor kulübü başta olmak üzere her iki takımdan oyuncu ve kulüp personeli olarak 15’e yakın kişiyi ceza istemiyle sevk etti. Trabzonspor’dan yardımcı hoca Egemen Korkmaz, kaleci Muhammed Taha Tepe ile akredite olan kulüp personelleri sevk edildi. Fenerbahçe’den ise Osayi, Oosterwolde, Batshuayi, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz dışında akredite olan kulüp personeli PFDK’lık oldu.

3 İLA 5 MAÇ CEZA GÜNDEMDE

Spor hukukçuları başta Osayi olmak üzere sahaya giren taraftara saldıran futbolcular için verilecek kararın, “Saldırı” başlığı niteliğinde değerlendirilecek olsa dahi hafifletici nedenleri dikkate alacağına vurgu yapıyor. Futbolcuların 3 ila 5 maç men isteğiyle PFDK’ya sevk edileceği, bunun Tahkim’de indirileceği de konuşuluyor. Yöneticilerin hak mahrumiyeti ve para cezası, Trabzonspor’un da saha kapatma cezası alması bekleniyor.

Haberin Devamı

BİR TAHLİYE

Olaylar nedeniyle tutuklanan 5 kişiden biri tahliye edildi. Mahmut Halil K, sağlık nedenleri göz önüne alınarak tahliye edildi.