Spor 3 futbolcu, 1 antrenör 2 görevli PFDK’da

3 futbolcu, 1 antrenör 2 görevli PFDK’da

Paylaş
3 futbolcu, 1 antrenör 2 görevli PFDK’da

Olaylı Trabzonspor- Fenerbahçe maçıyla ilgili PFDK sevkleri açıklandı. Fenerbahçe’den Osayi Samuel, Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat ile kulüp görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan; Trabzonspor Kulübü, yardımcı antrenör Egemen Korkmaz, Profesyonel Disiplin Kurulu’na gönderildi.

Osayi, ‘Kavga’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 45. maddesi uyarınca , Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat, ‘Sportmenliğe aykırı hareket’ ve ‘Kavga’ nedeniyle 36 ve 45. maddeler uyarınca tedbirsiz olarak sevk edildi.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR PFDK’DA

Çiftlik ve Özkan da ‘kavga’dan dolayı PFDK’lık oldu. Trabzonspor kulübü, ‘Saha olayları’ nedeniyle disiplin talimatının 52. maddesi uyarınca ve “Talimatlara aykırı hareketi” sebebiyle 46. madde ve lig müsabakaları statüsünün 5-7 maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildi. Korkmaz da Osayi gibi aynı maddeden tedbirsiz olarak disipline sevk edildi.

PEKİN: GERÇEKLE BAĞDAŞMIYOR!

Fenerbahçe Hukuk Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, PFDK sevkleriyle ilgili açıklama yaptı. Pekin, “Sporcularımız ‘Rakip takım taraftarlarıyla kavga’ gibi gerçeklikle bağdaşmayan bir nedenle PFDK’ya sevk edildi. Futbolcularımızın kendilerini, takım arkadaşlarını koruma refleksi yok sayıldı. Hakkımızı savunacağız” dedi.

Haberin Devamı

400’ER BİN TL CEZA!

TFF, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a sportmenliğe aykırı açıklamalardan dolayı 400’er bin TL para cezası verildiğini açıkladı. Ali Koç ve Ertuğrul Doğan’a da 39’ar bin TL para cezası verildi.

TRABZON’DAN SERT TEPKİ

Trabzonspor, PFDK sevklerine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Sevkler, korkunun, baskı altında ezilmelerin, utanma duygusunun ortadan kalktığının ispatı, ahlaksızlığın da zirvesidir. Samuel ve Oosterwolde’nin milyonlarca insanın gözü önünde taraftarlarımıza yönelik ‘saldırısını’ sanki hiç yaşanmamış gibi görmezden gelen TFF’nin bugünden tezi yok görevi bırakmasını talep ediyoruz” denildi.

EN AZ 3 MAÇ MEN CEZASI

Osayi Samuel, Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat, Egemen Korkmaz ile Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan’a talimatlara göre 3 ila 5 maç men cezası gelebilir. Oosterwolde ve İrfan Can, ayrıca ek olarak 36. maddedeki sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 1 ila 3 maç men cezası daha alabilir.