Spor 50 saniyelik Süper Kupa! Peki şimdi ne olacak?

50 saniyelik Süper Kupa! Peki şimdi ne olacak?

Paylaş
50 saniyelik Süper Kupa! Peki şimdi ne olacak?

Sarı-kırmızılılar, 17 yaş ortalamasına sahip rakibi karşısında henüz 1. dakika dolmadan Icardi ile golü buldu. Bu golün santrasını yapmayan sarı-lacivertliler, soyunma odasına gidince karşılaşma tatil edildi.

Türk futbol tarihinin en garip finali, 3 dakikada bitti! Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası galibi Fenerbahçe’nin karşılaştığı finale sarı-lacivertliler, U19 takımıyla çıktı. İddia edilenin aksine 9 değil yaş ortalaması 17 olan 11 futbolcuyla sahaya çıkan Kanarya, daha 1. dakika dolmadan Icardi’nin attığı golle 1-0 geri düştü. Fenerbahçe’nin genç futbolcuları, kenar yönetiminden gelen direktif doğrultusunda bu golün santrasını yapmadan sahadan çekilerek soyunma odasının yolunu tuttu. Bunun üzerine karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan, mücadeleyi tatil etti. Hakemin maçı tatil etmesinin ardından saha ortasında toplanan sarı-kırmızılı futbolcular, galibiyet sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

İKİ KUPALI ŞAMPİYON

Galatasaray, yarıda kalan finalin ardından hemen bir paylaşım yaptı. Sosyal medya hesabından “Cumhuriyet’in 100’ü Galatasaray’dan ikinci kupa zaferi” başlığıyla yapılan paylaşımda, “Galatasaray, bu zaferle birlikte Cumhuriyet’in 100. yılını iki kupa ile taçlandırdı” ifadesi kullanıldı. Diğer paylaşımda ise “İyi oyundu, iyi oynadık” denildi.

ALKIŞLARLA UĞURLADILAR

Fenerbahçeli genç futbolcular soyunma odasına giderken başta Icardi olmak üzere diğer Galatasaraylı oyuncular, rakibi sahadan alkışlarla uğurladı. Sarıkırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk’un da sarılacivertli gençleri alkışladığı görüldü.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Yarıda kalan Süper Kupa finaliyle ilgili nihai kararı TFF verecek. Peki nasıl bir yol izlenecek? Talimatlara göre federasyon, öncelikle müsabaka görevlilerinin raporunu bekleyecek (Madde 26-3). Raporların gelmesinin ardından disiplin kurulları devreye girecek (Madde 23-3). Federasyon son olarak karşılaşmayla ilgili hükmen mağlubiyet kararı verecek (Madde 22-a). Fenerbahçe’ye nasıl bir yaptırım uygulanacağı konusunda ise yakın zamandan bir örnek var. Trabzonspor ile oynanan lig maçında İstanbulspor’u sahadan çeken başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu’na 90 gün hak mahrumiyeti cezası verilmiş, sarısiyahlıların ise 3 puanı silinmişti. Fenerbahçe, Süper Kupa’dan çekildiği için puan silme cezası almayacak, başkan Ali Koç’a hak mahrumiyeti cezası verilecek.

Haberin Devamı

ÇİFT KALE OYNADILAR

Galatasaraylı futbolcular, başladığı gibi biten finalin ardından stattan hemen ayrılmadı. İki takıma bölünen sarı-kırmızılılar, tribünlerde yer alan taraftarları önünde çift kale maç yaptı. Sarı-kırmızılı futbolseverler de bu çift kaleyi ilgiyle takip etti.

HALFETİ’Yİ GEZDİLER

Galatasaray maça tam kadro gelirken yönetim ise karşılaşma öncesi turistik gezi yaptı. Başkan Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, tekneyle Birecik Barajı’nın suları altında kalan Halfeti’yi ziyaret etti.

BAKAN BAK VE BÜYÜKEKŞİ TRİBÜNDE

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin Süper Kupa finalini statta izlemeyeceği iddia edilmişti. Ancak Büyükekşi, dün tribündeki yerini aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da final için stattaydı.

Haberin Devamı

DİK DURACAĞIZ

Fenerbahçe yönetimi, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Kazanmak için değil doğruları savunmak için sahaya çıktığımız bugünde, tavrımızı özetlemek adına vurgulamak istediğimiz şey şudur ki; sadece futbolda değil yarıştığımız her branşta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden, müzesinde alınterinin, emeğin izlerini taşıyan binlerce kupası olan, 30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli değerlerini benliğinde hisseden dünyanın en büyük spor kulübü olarak dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz.”

İSYANIMIZ TARİH DEĞİL 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa finali önce çarpıcı açıklamalar yaptı. İsyanlarının sadece maçın tarihiyle ilgili olmadığını dile getiren Koç, inandıkları değerler doğrultusunda bir karar aldıklarını söyledi. Fenerbahçe Başkanı, şöyle konuştu: “Son deplasman maçımızda futbolcularımıza yapılan linç teşebbüsü, zorbalıkla çalınan ve 3 defa son haftada giden şampiyonluklarımız, suikast girişimi, 3 Temmuz sürecinde açılan davaların hala sonuçlanmaması. Bütün bu kötülükleri, garip olayların hepsinin tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaştırılması Fenerbahçe’yi isyan edecek noktaya getirmiştir. İstemeyerek de olsa bugün Şanlıurfa’da ilk adımları atıyoruz. Bizim bugünkü isyanımız, Süper Kupa’daki duruşumuzun sadece maçın tarihiyle ya da son deplasman maçında yaşananlarla ilgili alakalı değil. Türk futbolunda hakemler üzerinden yıllardır ligin gidişatını dizayn eden bir şebeke var.”

Haberin Devamı

KABUL EDİLEMEZ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ilan ettiği seçim tarihine Beşiktaş da tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Türk futbolunun tüm hatlarıyla kaos yaşadığı, yeni ve yıpranmamış bir yönetime ivedilikle, en çok ihtiyaç duyduğu dönemde 2024-2025 sezonunun başlamasına birkaç hafta kala seçime gitmek Türk futboluna faydadan çok zarar getirecektir. Bu kritik dönemde ülke futboluna zaman kaybettirecek bu kararın tarihi kabul edilebilir değildir” denildi.

Haberin Devamı