Spor 92'nci Gazi Koşusu'nu 7 numaralı Hep Beraber kazandı (Gazi Koşusu'nu kim kazandı)

92'nci Gazi Koşusu'nu 7 numaralı Hep Beraber kazandı (Gazi Koşusu'nu kim kazandı)

Paylaş
92'nci Gazi Koşusu'nu 7 numaralı Hep Beraber kazandı (Gazi Koşusu'nu kim kazandı)

Ve tüm gözler 92. Gazi Koşusu'ndaydı. 1927 yılından bu yana kesintisiz olarak yapılan Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirildi ve yarışı jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı Her Beraber isimli safkan, 2.29.67’lik derecesiyle kazandı. Son üç Gazi Koşusu'nu kazanan Ahmet Çelik, bugün de birinci olarak kırılması zor bir rekorun da sahibi oldu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 92 yıldır kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, 1 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 17.15’te koşuldu. Yarışı jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı 7 numaralı safkan Hep Beraber 2.29.67’lik derecesiyle kazandı.

Haberin Devamı

AHMET ÇELİK REKOR KIRDI

Son üç Gazi Koşusu'nu kazanan jokey Ahmet Çelik, bugün de birinci olarak Ekrem Kurt ile paylaştığı üst üste kazanma rekorunun tek sahibi oldu!

Gazi Koşusu günü yarış programı, röportajlar, yorumlar, analizler ve o güne ait her şey, TJK TV ve TAY TV’den Gazi Koşusu ve kupa töreni canlı olarak ekranlara geldi. Ayrıca, KANAL D televizyonu da bu önemli koşuyu canlı olarak HD kalitesinde izleyicilerine aktardı.

ŞAMPİYON 1.6 MİLYON LİRA KAZANDI

‘2018 Yılının Şampiyon Tayı’nı ilan eden çim pistteki 2 bin 400 metrelik koşunun birincilik ikramiyesi 1 milyon 650 bin TL olarak belirlendi. Koşuda ikinciye 660 bin, üçüncüye 330 bin, dördüncü olacak safkana da 165 bin TL ikramiyeverildi. Böylece ilk dörde giren safkanların kazandığı toplam ikramiye 2 milyon 805 bin TL oldu.

Haberin Devamı

Yetiştiricilik primi olarak ise toplamda 701 bin 250 TL dağıtılıyor. Koşuyu kazanan safkanın sahibi, birincilik ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2 milyon 523 bin 350 liranın sahibi oldu.

Gazi Koşusu'nda koşan atlar ve jokeyleri

1- Avukat - Sadettin Boyraz

2- Cankılıç - Erhan Yavuz

3- Civanım - Gökhan Kocakaya

4- Distant Shining - Gökhan Gökçe

5- Fire And Smoke - Tolga Yıldız

6- Ganando Solo - Furkan Yüksel

7- Hep Beraber - Ahmet Çelik

8- Katma Değer - Mehmet Kaya

9- Keremito - Özcan Yıldırım

10- Kobra - Hışman Çizik

11- Mekiskir - Mustafa Tarhan

12- Mister Görkem - Uğur Polat

13- Rhytm Divine - Halis Karataş

14- Run And Wind - Ayhan Kurşun

15- Sharpa - Selim Kaya

16- Süperstar - Kadir Tokaçoğlu

17- Urla Fırtınası - Deniz Yıldız

18- Vancouver - Mustafa Çiçek

19- Grayamazon - Müslüm Çelik

20- Peri Lina - Akın Sözen

21- Run For Derya - Barış Kurdu


Gazi Koşusu'nun tarihçesi

Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'daki at yarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal Atatürk, 1927'de emir vererek Gazi Koşusu'nun düzenlenmesini istedi. At yarışlarının modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Atatürk, fırsat buldukça yarışları hipodromda takip ediyordu. Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu "Neriman"ın 1927 yılında kazandığı ilk Gazi Koşusu'nu da Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izledi.