Spor Alanya, Fener'i tahttan indirdi

Alanya, Fener'i tahttan indirdi

Paylaş
Alanya, Fener'i tahttan indirdi

Alanya karşısında 12’de Augusto’nun golüyle geriye düşen Fenerbahçe, 49’da Tadic (pen.) ve 59’da Dzeko ile üstünlüğü yakaladı. Ancak 63’te bir kez daha Augusto sahneye çıkınca sarı-lacivertliler, liderliği kaptırdığı Galatasaray’ın 2 puan ardında kaldı.

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Sarı-lacivertliler, sahasında düşme potasının hemen üzerinde bulunan Alanyaspor ile 2-2 berebare kaldı. Liderliği Galatasaray’a kaptıran Kanarya, zirvenin 2 puan ardına düştü. 7. dakikada Cengiz, alışılmışın dışında bu kez sağ ayakla plase denedi, az farkla auta gitti. 12’de Ferdi’nin kaptırdığı top sonrası Alanya hızlı geldi.

Haberin Devamı

Sisto’nun şutunu Livakovic çıkardı ama dönen topu Augusto tamamlayıp konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Alanya file bekçisi Ertuğrul, 24’te Cengiz ve 33’te Tadic’in şutlarında kalesini gole kapadı. İkinci yarının başında Fenerbahçe, Djiku’ya ceza alanı içinde yapılan hareket sonrası penaltı kazandı. Atışı kullanan Tadic, 49’da skora denge getirdi: 1-1. 53’te İrfan Can’ın harika pasında Dzeko’nun şutunu Ertuğrul çeldi. 59’da rakibini ceza sahasına hapseden Fenerbahçe’de Mert ortaladı, Dzeko kafayla durumu 2-1 yaptı.

63’te Augusto, ceza alanı dışından Livakovic’i avladı: 2-2. 77’de Krunic’in şutu direkten döndü, İrfan Can tamamlamak istedi ama Ertuğrul kurtardı. Kalan sürede Fenerbahçe’nin çabası sonuç vermedi ve mücadele 2-2 bitti.

Haberin Devamı

İNDİRDİ KAFAMIZI KALDIRALIM

Takımına penaltı kazandıran Djiku, puan kaybını konsantrasyon eksikliğine bağladı. Ganalı stoper, “Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Kafalarımızı kaldırmamız gerekiyor. Hiçbir şey bitmiş değil. Oynayacağımız çok fazla maç var ve o maçlara en iyi şekilde odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

BECAO MU KİNG Mİ?

Kadrosunda 16 yabancı bulunan Fenerbahçe, lig için bu rakamı 14’e indirmek zorunda. Sakat olan Peres’in lisansı çıkarılmayacak. Gözden düşen Kent, dün kadroda olduğu için kontenjanda yer alacak. İsmail Kartal, iki isim arasında bir karar verecek. King ile Becao’dan birinin lisansı çıkarılmayacak ve ligin kalan bölümünde görev yapamayacak.

ÇAĞLAR İLK KEZ

İsmail Kartal, Alanya karşısında stoperde Çağlar ile Djiku’yu görevlendirdi. Fenerbahçe formasını üçüncü kez giyen Çağlar, Kadıköy’de ilk kez taraftarın önüne çıktı. Sarı-lacivertli taraftarlar, yıldız futbolcuya maç öncesi sevgi gösterisinde bulundu.

KÖR BİR HAKEM KOMİK PENALTI!

Galatasaray, dünkü maçın hakemi Çağdaş Altay’a tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Kırmızı kartlara kör bir hakem, komik bir penaltı... Skandal hakem kararlarıyla şampiyonluğu emeklilik ikramiyesi olarak verme operasyonunuz gerçekleşmeyecek, baskıya boyun eğenlere rağmen hak eden kazanacak!” denildi.

YANIT GECİKMEDİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Galatasaray’ın hakem açıklamasına jet hızıyla şu yanıtı verdi: “Kişi kendinden bilir işi... Saha içi saha dışı kurgularınız tutmayacak; algı, manipülasyon ve yalanlar değil hak eden kazanacak, Fenerbahçe şampiyon olacak.”