Spor Alemin kralı geliyor: Robin van Persie

Alemin kralı geliyor: Robin van Persie

Paylaş
Alemin kralı geliyor: Robin van Persie

Nani transferiyle tüm dünyada büyük ses getiren Fenerbahçe, bir büyük bomba daha patlattı. Önceki gün İngiltere'ye giden Terraneo tüm pürüzleri çözdü, Hollandalı süperstar en geç hafta sonu İstanbul'da

Yıldızlara bir bir imza attıran Fenerbahçe, Nani’yi kadrosuna katarak tüm dünyada sükse yapmıştı. Portekizli oyuncu imzayı attı, kampa katılıp, idmanlara başladı. Sarı-Lacivertliler, henüz Nani rüzgârı esmeye devam ederken, bir büyük dünya yıldızını daha kadroya kattı: Robin van Persie...

En geç hafta sonu İstanbul’da

Manchester United ile yollarını ayıran Hollandalı oyuncu için Giuliano Terraneo önceki gün İngiltere’ye gitmişti. İtalyan sportif direktör, burada hem Manchester United’lı yöneticilerle hem de Van Persie’nin menaceri Vos ile bir araya geldi. Yapılan pazarlıklarda anlaşma sağlandı. Özellikle Manchester’ın Van Persie’ye ödemesi gereken ‘Sadakat bonusu’ konusu, iki kulüp ve oyuncu temsilcisi arasında çözümlendi. Bu gelişmeyi önce İtalyanlar’ın ünlü gazetecisi Di Marzio, Türkçe ifadelerle duyurdu: “O geliyor! Van Persie.” Marzio, bu mesajı Fenerbahçe’nin resmi twitter hesabına yolladı. Ardından Kjaer transferi sonrası Fenerbahçe’yi takibe alan Danimarkalı gazeteci Malte L. Norgaaard, “Robin Van Persie, 2019’a kadar Fenerbahçe’ye katılıyor. Ne takım oldu ama” mesajını attı.

Yılda 4.7 milyon Euro alacak

Terraneo, menacer Kees Vos ile yaptığı görüşmelerde Van Persie’ye yılda 4.7 milyon Euro (14.1 milyon TL) teklif etti. Vos rakamı artırmaya çalışsa da sonunda Terraneo’nun teklifine ‘evet’ dedi. Ayrıca Fenerbahçe, Van Persie’nin Manchester’daki sözleşmesinde bulunan 10 milyon Pound’luk (42 milyon TL) sadakat bonusunun yarısını ödemeyi kabul etti. Bonusun diğer yarısını ise Manchester karşılayacak.

Müjdeyi sabah Dündar vermişti

Robin van Persie transferinde Sarı-Lacivertliler’i heyecanlandıran ilk açıklama, sabah saatlerinde eski yöneticilerden, duayen gazeteci Uğur Dündar’dan gelmişti. Dündar, Twitter’da yazdığı mesajda, “Sevgili Fenerbahçeliler, son dakikada bir aksilik çıkmazsa Robin van Persie perşembe (bugün), en geç cuma günü (yarın) İstanbul’da. Haftaya sarkma olmaz. Alemin kralı geliyor, efsane geri dönüyor. Fenerbahçemiz kuşaklar boyu unutulmayacak bir sezona koşuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı