Spor Altın kızlar

Altın kızlar

Paylaş
Altın kızlar

Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, finalde Ukraynalı Rizhko’yu yenip büyüklerde ilk kez Avrupa’nın zirvesine çıktı. Yasemin Yiğit Adar ise yine Ukraynalı Shustova’yı mağlup edip üst üste 3, toplamda 7. kez Avrupa Şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı.

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milli sporcular tarih yazmaya devam ediyor. Dün üç finale çıkan kadın güreşçilerimiz, iki altın ve 1 gümüş madalya kazandı. 2022 ve 2023’te gümüşte kalan Buse Tosun Çavuşoğlu, bu kez şanssızlığını kırdı. 68 kilo finalinde Ukraynalı Tetiana Rizhko ile karşılaşan 28 yaşındaki milli sporcu, rakibini 5-2 mağlup ederek altın madalyayı boynuna taktı.

Haberin Devamı

Buse, büyüklerde ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etti. 76 kiloda mindere çıkan Yasemin Yiğit Adar, sıkletinde rakipsiz olduğunu bir kez daha gösterdi. 2 dünya şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki sporcu, finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova’yı 12-1 teknik üstünlükle yenip üst üste 3, toplamda ise 7. kez Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. 50 kiloda mücadele eden Evin Demirhan Yavuz ise güçlü rakibi Mariya Stadnik’e yenildi. 28 yaşındaki milli sporcu, dört olimpiyat madalyası, 2 dünya ve 10 Avrupa şampiyonluğu bulunan Azeri rakibine 8-0 gerideyken tuş olarak gümüş madalya kazandı.

ŞİMDİ SIRA OLİMPİYATTA

Buse Tosun Çavuşoğlu, hedefi daha da büyüttü. Buse, “Burada altın istiyordum ama asıl hedefim olimpiyatlar. İki gün sonra eşimin doğum günü. Altın madalya ona hediyem olsun” dedi.

Haberin Devamı

TARİH YAZACAĞIM

Yasemin Adar Yiğit de gözünü olimpiyat altınına çevirdi. Yasemin, “Türk milletine hayırlı olsun. Sakatlıklardan dolayı zor dönemlerden geçtim. Paris’te tarih yazmak istiyorum” diye konuştu.