Spor Anadolu Efes Top 16'yı garantiledi

Anadolu Efes Top 16'yı garantiledi

Paylaş
Anadolu Efes Top 16'yı garantiledi

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi C Grubu'ndaki 8. maçında İtalya'nın EA7 Emporio Armani ekibini 84-70 yendi

Böylece grupta galibiyet sayısını 5'e çıkartan lacivert-beyazlı takım, ''Top 16'' turuna kalmayı garantiledi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, dış atışlardan Vujacic, Kerem ve Ersan ile bulduğu basketlerle 5. dakikada 11-2 öne geçti. Ancak İtalyan temsilcisi, Cook, Fotsis ve Mancinelli ile 11-0'lık bir seri ile rakibine karşılık vererek, 8. dakikada skoru eşitledi: 13-13.

Batista'nın oyuna dahil olmasıyla savunmasını sertleştiren ve kalan sürede rakibine sayı şansı tanımayan Anadolu Efes, hızlı hücumlarla sayı üretmeye devam ederek, ilk periyodu 22-13 üstün geçti.

İkinci periyotta oldukça etkili bir mücadele ortaya koyan Anadolu Efes, oyun kurmakta zorlanan rakibi karşısında Savanovic, Batista ve Cenk ile skor bularak 17. dakikada farkı 20 sayıya (39-19) çıkardı ve ilk yarıyı 45-27 önde tamamladı.

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda EA7 Emporio Armani, Hairson ve Fotsis'in skorer oyunu ile farkı eritmeye çalışırken, iyi savunma yapamayan Anadolu Efes, buna karşı hücumdaki etkili performansını devam ettirdi. Batista, Sinan ve Cenk ile basketler bularak farkın kapanmasına izin vermeyen lacivert-beyazlılar, son çeyreğe 66-52 önde girdi.

Son periyotta da kontrolü elden bırakmayan Anadolu Efes, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 84-70 galip ayrıldı.

Lacivert-beyazlı takım, bu sonuçla grupta galibiyet sayısını 5'e çıkardı ve iki maçı kalmasına rağmen ''Top 16'' turuna kalmayı garantiledi.

Anadolu Efes, EA7 Emporio Armani ile deplasmanda yaptığı ilk karşılaşmayı da 62-54'lük skorla kazanmıştı.

Ersan İlyasova son maçına çıktı

NBA'deki lokavt sürecinin sona erecek olmasıyla takımı Milwaukee Bucks'a dönecek olan milli oyuncu Ersan İlyasova, Anadolu Efes formasıyla son maçına çıktı.

Karşılaşma öncesinde düzenlenen törende, lacivert-beyazlı takımın kaptanı Kerem Tunçeri, Ersan'a, takım oyuncularının imzaladığı Anadolu Efes forması verdi.

Ersan İlyasova, yaptığı konuşmada Anadolu Efes formasını giymekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bu arada Anadolu Efes Kulübü'nün geçen sezon hayata geçirdiği ''Doğudan batıya minik yürekler basketbol ile buluşuyor'' sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kastamonu'dan davet edilen 12-14 yaş grubu 35 çocuk da karşılaşmayı izledi.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Ilija Belosevic (Sırbistan), Antonio Conde (İspanya), Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan)

Anadolu Efes: Kerem 6, Sinan 14, Vujacic 12, Ersan 7, Barac 4, Batista 10, Cenk 12, Savanovic 9, Ilievski 4, Ermal 6

EA7 Emporio Armani: Cook 10, Nicholas 2, Fotsis 13, Bourousis 13, Mancinelli 11, Radosevic, Melli, Hairston 17, Giachetti, Rocca 2, Viggiano 2

1. periyot: 22-13

Devre: 45-27

3. periyot: 66-52

Haberin Devamı