Spor Asafa Powell yarıştan çekildi

Asafa Powell yarıştan çekildi

Paylaş
Asafa Powell yarıştan çekildi

Asafa Powell yarıştan çekildi

Jameikalı atlet Asafa Powell’ın, dünyanın en hızlı 3 sprinterini karşı karşıya getirecek yarınki 100 metre yarışına sakatlığı nedeniyle katılamayacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Sporcunun idari işlerini üstlenen Doyle Management Group, internet sitesinden yaptığı açıklamada, ünlü sprinterin, yarın Stockholm’de, Diamond League 11. ayağı çerçevesinde yapılacak 100 metre yarışında koşamayacağını duyurdu.

Açıklamada, "Asafa, bu sabah kendisini çıkış takozunda test etti ve çektiği acı nedeniyle çıkışta zorluk yaşadı" denildi.

Powell da açıklamasında, "Kendimi tamamen harap olmuş hissediyorum. Bu sene gayet iyi koşuyordum ve yarışı kazanacağımı hissediyordum. Ancak bu durumda yarışı bitirebileceğimi dahi sanmıyorum" dedi.

Asafa Powell ve vatandaşı Usain Bolt, 9,82 ile bu yılın en iyi derecesini yaptı. 100 metrede dünya rekoru, 9,58 ile Usain Bolt’a ait. Amerikalı Tyson Gay’in en iyi derecesi 9,69, Powell’ın en iyi derecesi ise 9,72.

Haberin Devamı

Atletizm dünyası, 100 metrede dünyanın gelmiş geçmiş en hızlı 3 sprinterini karşı karşıya getirecek Diamond League yarışını meraklı bekliyordu.