Spor Aslan 4 koldan

Aslan 4 koldan

Paylaş
Aslan 4 koldan

Boey ve Angelino’nun ayrılığı sonrası hem sağ hem sol bek arayan Galatasaray, dört futbolcu üzerine yoğunlaştı. Sarı-kırmızılı yönetim; listede bulunan Jonathan Clauss, Lorenz Assignon, Zeki Çelik ve Nicolas Tagliafico için temaslarını hızlandırdı.

Ligde yoluna doludizgin devam eden Galatasaray, transferde de gaza bastı. Boey ve Angelino ile yollarını ayıran sarı-kırmızılılar, hem sağ hem sol bek transferi için yoğun mesai harcıyor. Yönetim, belirlenen isimleri kadroya katmak adına temaslarını hızlandırdı. Sağ bekte öne çıkan isim Jonathan Clauss. L’Equipe, Galatasaray’ın Marsiyla forması giyen 32 yaşındaki Fransız futbolcu için teklif sunduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Marsilya, beklediği verimi alamadığı Fransa Milli Takımı’nın as sağ beki olan Clauss’u satış listesine koydu. Okan Buruk’un Gaziantep maçı sonrası “Adı geçen isimlerden biri” olarak nitelediği Lorenz Assignon, listedeki bir diğer isim. Rennes forması giyen 23 yaşındaki Fransız futbolcunun, kulübüyle 2027’ye kadar sözleşmesi var. Roma’da oynayan 26 yaşındaki milli futbolcu Zeki Çelik de sarıkırmızılıların radarında. Sol bek için öne çıkan aday ise Nicolas Tagliafico. Fransız basını, Lyon’un 31 yaşındaki Arjantinli oyuncusu için Galatasaray’ın devrede olduğunu belirtip anlaşmanın yakın olduğunu yazdı.

2 ŞUBAT VURGUSU

Türkiye’de 11 Ocak’ta başlayan ara transfer dönemi 9 Şubat’ta sona erecek. Okan Buruk, “2 Şubat’a kadar hem sağ hem sol bek transferini yapmak zorundayız” ifadesini kullanmıştı. Avrupa’nın büyük liglerinde ara transfer yarın bitecek. Avrupa kupalarında yoluna devam eden kulüpler, 2 Şubat’ta futbolcu listelerini UEFA’ya bildirmek zorunda. Bu nedenle Galatasaray, cuma günü listeyi verene kadar transferleri bitirmek istiyor.

Haberin Devamı

REKORUNU KIRDI

Galatasaray, Gaziantep karşısında kendi rekorunu yeniledi. Sarı-kırmızılı futbolcular, zorlu mücadelede tam 65 kez rakip ceza sahasında topla buluştu. Cim Bom, 30 Eylül 2023'te Ankaragücü karşısında rakip ceza sahası içinde 53 kez topla buluşarak en yüksek rakamına ulaşmış ve o maçı da 2-1 kazanmıştı.

ANGELİNO’DAN SİTEMLİ VEDA

Roma, Angelino’yu resmen kadrosuna kattı. İtalyan kulüp, İspanyol sol beki Leipzig’den sezon sonuna kadar kiraladı. Angelino, Galatasaray’a “Bazı insanlar sonuna kadar çok zorlaştırdı ama hayat böyle işte. Her şey gönlünüzce olsun” ifadeleriyle veda etti.