Spor Aslan zirveye büyü yaptı

Aslan zirveye büyü yaptı

Paylaş
Aslan zirveye büyü yaptı

Galatasaray’da Icardi yoksa, Kerem Aktürkoğlu var. ‘Harry Potter’ sevinciyle bilinen yıldız futbolcu, Antalyaspor karşısında bir penaltı kaçırsa da attığı iki golle zaferi getirdi. Sarı-kırmızılılar, maç fazlasıyla liderliğe yükselen Fenerbahçe’den koltuğu geri aldı.

Galatasaray, Antalyaspor’u 2-1 yenip evinde bu sezon 14’te 14 yaptı. Ligde galibiyet serisini 8 maça çıkaran sarı-kırmızılılar, maç fazlasıyla Fenerbahçe’nin oturduğu liderlik koltuğunu geri aldı. Tete, ceza alanı içinde Streek’in müdahalesiyle yerde kaldı. Önce devam kararı veren Abdulkadir Bitigen, VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyip penaltıya hükmetti. 12. dakikada atışı kullanan Kerem Aktürkoğlu, kaleciyi terse yatırdı: 1-0.

Haberin Devamı

23’te Saric’in ceza alanı dışından şutunda top, üst direkte patladı. 33’te Kaluzinski’nin ortasında Muslera boşa çıktı, arka direkte dokunan Streek, skora denge getirdi: 1-1. 37’de Vinicius’un kafa golü, rakibini ittiği gerekçesiyle geçerli sayılmadı. 45+1’de Vinicius’un kaleciden dönen kafa vuruşunu Kerem Aktürkoğlu tamamladı ama ofsayt bayrağı kalktı. Ancak yarı otomatik ofsayt sistemi devreye girdi, Galatasaray 2-1 öne geçti. Köhn, Erdoğan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. 59’da Kerem, penaltıyı üst direğe nişanladı. 66’da Mertens’in şutunu Leite kurtardı. Cim Bom, son bölümde zaman zaman baskı yese de kalesini kapattı ve 3 puana uzanan taraf oldu.

MAÇ SONU BÜYÜK COŞKU

İç sahadaki yenilmezliğini 31 maça yükselten Galatasaray’da maç sonu büyük sevinç vardı. Futbolcular, kol kola girerek galibiyetin sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Zafer üçlüsünü maçın yıldızı Kerem Aktürkoğlu çektirdi. Sarı-kırmızılı futbolseverler ise takımı “Şampiyon” tezahüratıyla coşturdu.

Haberin Devamı

BURUK: SON DÜZLÜĞE GİRDİK

Galatasaray’da teknik patron Okan Buruk, “Liderliği geri aldık, hedefimiz kazanarak devam etmek” dedi. Genç hoca, “İç sahada taraftarla çok güçlü şekilde oynuyoruz. Genel olarak galibiyet yüzdemiz çok fazla. Kazanmak için oynuyoruz. İki senedir Fenerbahçe ile çekişmemiz çok yakın geçiyor. İki takımın da puan kaybına tahammülü yok. Son düzlüğe girdik. Galatasaray’ın son düzlükteki gücünü, bundan önceki kazandığı şampiyonlukları biliyoruz. İnşallah bir şampiyonluk daha kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

KENETLENDİKÇE BÜYÜYEN AİLEYİZ

İlk golünün ardından önce ‘Harry Potter’ sonra Icardi sevinci yapan Kerem Aktürkoğlu, şampiyon olacaklarını söyledi. Yıldız futbolcu, “Kenetlendikçe daha da büyüyen bir aileyiz. Herkese saha içinde cevap veriyoruz. Sezon sonunda inşallah şampiyonluk kupasını kaldıracağız” dedi.