Spor Aslantepe'de üçlü çekelim

Aslantepe'de üçlü çekelim

Paylaş
Aslantepe'de üçlü çekelim

Galatasaray, Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Çekya devi Sparta Prag’ı evinde konuk ediyor. Cim Bom’da hedef ilk maçta avantajlı skoru elde edip rövanş öncesi tur kapısını aralamak.

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda bugün sahne alıyor. Cim Bom, turun ilk maçında bugün Çekya’nın Sparta Prag takımı ile karşılaşacak. RAMS Park’ta saat 20.45’te başlayacak müsabaka, EXXEN platformundan yayınlanacak. Sarı-kırmızılılar, coşkulu taraftarının önünde Sparta Prag’ı farklı yenip rövanş öncesi avantajlı duruma geçmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

İki takım arasındaki rövanş müsabakası 22 Şubat Perşembe günü Çekya’da yapılacak. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak eşleşmeyi geçen takım, son 16 turuna yükselecek. UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Rangers, Real Betis ve Aris Limassol’la karşılaşan Sparta Prag, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle grup ikincisi olup tur atlamıştı.

İKİ TAKIM 5. KEZ

Galatasaray ile Sparta Prag, tarihlerinde 5. kez karşı karşıya gelecek. İki takım, Avrupa kupalarında daha önce 2 eşleşmede 4 maç yaptı. Prag ekibi 2 kez galip gelirken Cim Bom, 1 defa kazandı, 1 maç da beraberlikle sonuçlandı.

ABDÜLKERİM DÖNÜYOR

21 Ocak’ta Trabzonspor maçında sakatlanan Abdülkerim, 5 maçın ardından formasına kavuşuyor. Antrenmanda göğüs kasından sakatlanan ve ameliyat edildiği ülkesi Portekiz’de tedavisini tamamlayan Oliveira ise yaklaşık 2 ay sonra sahalara dönecek. Sakatlığı bulunan Hakim Ziyech, bugün süre alamaycak.

Haberin Devamı

AURİER KADRODA KÖHN YOK

Galatasaray’ın yeni transferlerinden Aurier ve Vinicius bugün kadroda yer alacak. UEFA’ya bildirim yapılmasından sonra transferi gerçekleşen Köhn, tribünde olacak. Bu arada Genoa’dan dönen Berkan da Prag maçının ilk 11’inde yer alacak.

ASLAN’DA ZAHA ŞOKU

Cim Bom, maç öncesi son antrenmanını gerçekleştirdi. Wilfried Zaha, antrenmanda yer almadı. Rahatsızlığı sebebiyle idmana çıkmayan Fildişi Sahilli yıldızın son durumu bugün belli olacak. Serge Aurier ise antrenmana çıktı ancak takımla birlikte olmadı, bireysel çalıştı.

RAMS PARK TIKA BASA

Bazı tribünlerde bilet fiyatları 20 bin liraya kadar çıksa da taraftarların ilgisi büyük oldu. Dün itibarıyla genel satışa çıkan biletler kısa sürede tükendi. Dev maç tamamen dolu tribünler önünde büyük bir coşkuyla oynanacak. Aslan, Avrupa kupalarında çıktığı 314 müsabakanın 112’sinden galibiyetle ayrıldı. 118 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 84 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 423 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 466 gole engel olamadı. Galatasaray, Avrupa kupalarında çıktığı son 24 müsabakada sadece 4 kez mağlup oldu. Galatasaray, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 12 maçın 6’sını kazandı. Cim Bom, Avrupa kupalarında çıktığı son 6 çift ayaklı eleme turlarının 5’inde başarılı oldu.

Haberin Devamı

SPARTA ÇOK FORMDA

Çekya Ligi’nin lideri Sparta Prag, son 11 maçında 10 galibiyet aldı. Prag devinin, Galatasaray gibi bu sezon şu ana dek tek yenilgisi bulunuyor.