Spor Aurier tamam, sıra sol bekte! İşte en güçlü aday

Aurier tamam, sıra sol bekte! İşte en güçlü aday

Paylaş
Aurier tamam, sıra sol bekte! İşte en güçlü aday

Galatasaray, Boey'in ayrılığının ardından sağ bekte doğan boşluğu Nottingham Forest’in 31 yaşındaki Fildişili yıldızı ile doldurdu. Sol bekte rotayı yerli oyuncuya çeviren sarı-kırmızılılar, Rıdvan Yılmaz’ı kadroya katmak için Rangers ile kıran kırana pazarlıkta.

Galatasaray’da sağ ve sol bek için yürütülen transfer operasyonunda ilk aşama tamamlandı. Sarı-kırmızılılar, Boey’in Bayern Münih’e rekor bedelle gitmesinin ardından sağda doğan boşluğu Serge Aurier ile kapattı. Yönetim, Nottingham Forest ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan 31 yaşındaki Fildişili futbolcunun transferi için hem İngiliz ekibi hem de oyuncunun kendisiyle anlaştı.

Haberin Devamı

Aurier’in Afrika Kupası nedeniyle milli takımda olmasından dolayı oyuncunun temsilcisi İstanbul’a gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacak. Kariyerinde PSG, Tottenham ve Villarreal gibi takımlarda da oynayan yıldız futbolcu, bu sezon Nottingham formasıyla 13 maçta görev aldı ve 2 asistlik katkı verdi. Sol bek için ise rota Türk oyuncuya döndü. Yerli kuralı nedeniyle sıkıntı yaşamak istemeyen Galatasaray, Rıdvan Yılmaz için temaslarını hızlandırdı. İskoç ekibi Rangers ile masaya oturan yönetim, 22 yaşındaki milli futbolcuyu kiralamak için kıran kırana pazarlık yapıyor. Transferin bugün netlik kazanması bekleniyor.

BAKAMBU BETİS’TE

Cedric Bakambu’nun Galatasaray kariyeri yarım sezon sürdü. Sarı-kırmızılılar, Demokratik Kongolu forveti Real Betis’e sattı. Cim Bom, bu transfer için 5 milyon euro bonservis bedeli alacak. Ayrıca sözleşmede bonus maddeleri de var. Şu an Afrika Kupası’nda olan 32 yaşındaki futbolcu, turnuva dönüşü direkt İspanya’ya gidecek.

Haberin Devamı

SOL BEK SENDROMU

Galatasaray’da sol bek sorunu kanayan yara haline dönüştü. Sarı-kırmızılılar, son 10 yılda bu bölgede 19 farklı futbolcuyu oynattı. Gerçek mevkii sol bek olan 9 ismi 17 milyon euro karşılığında kadrosuna katan Cim Bom, hala sol bekte büyük sıkıntı yaşıyor.