Spor Avrupa'da rakipsizler

Avrupa'da rakipsizler

Paylaş
Avrupa'da rakipsizler

Beş büyük lig ile karşılaştırıldığında Fenerbahçe; deplasmanda, Galatasaray ise iç sahada en başarılı takım konumunda. Sarı-lacivertliler, topladığı 34 puan ile rakiplerine fark atarken sarı-kırmızılılar, evinde fire vermeyen tek ekip olarak ön planda.

Ligde eşi benzeri az görülür bir puan farkıyla şampiyonluk yarışını çok erken koparan Fenerbahçe ile Galatasaray, istatistikleri altüst etmeyi sürdürüyor. Sarı-lacivertliler deplasman, sarı-kırmızılılar ise iç saha performansları ile parmak ısırtıyor. İki ezeli rakip, Avrupa’nın 5 büyük ligi ile karşılaştırıldığında bu kategorilerin en iyi takımları konumunda.

Haberin Devamı

Dış sahada çıktığı 12 maçta 11 galibiyet ve 1 beraberlik alan Fenerbahçe, tüm rakiplerine fark attı ve topladığı 34 puan ile Leverkusen, PSG, Inter, Real Madrid ve Liverpool gibi takımları geride bırakıp Avrupa’nın zirvesine yerleşti. Evinde 12’de 12 yapan Galatasaray ise fire vermeyen tek takım olarak ön planda. Cim Bom; Bayern Münih, Nice, Juventus, Atletico Madrid ve Liverpool’u geride bırakmış durumda.

AURİER’İN GELİŞİ UZADI

Fildişi Sahili, Afrika Uluslar Kupası’nda yarı finale çıkınca, Galatasaray’ın yeni transferi Serge Aurier’in gelişi de rötar yaptı. Fildişi Sahili yarı finalde Demokratik Kongo’ya (7 Şubat Çarşamba) elense bile üçüncülük maçına çıkacağı için (10 Şubat Cumartesi) Aurer’in gelişi en erken 11 Şubat’ı bulacak. Final ise 11 Şubat Pazar günü.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE OYNAYAN HER YERDE OYNAR

Galatasaray’dan Bayern Münih’e giden Sacha Boey, “Türkiye’de futbol oynadıktan sonra her yerde oynayabilirsiniz” dedi. Bayern’de ilk maçına çıkan Fransız sağ bek, “Galatasaray gibi bir kulübe geldiğinizde üstünüzde bir baskı olur. Hemen oynamalı ve neler yapabileceğinizi göstermelisiniz. Bu deneyim, bana çok yardımcı olacak” diye konuştu.

PUAN FARKI İLE LİDER OLACAĞIZ

Fenerbahçe, zorlu Antalya deplasmanından 3 puanla dönerek averajla da olsa liderliği geri aldı. Teknik direktör İsmail Kartal, karşılaşma sonrasında oyuncularına teşekkür ederken, şubat ayı içinde oynayacakları biri kupa, 3’ü lig maçı olmak üzere 4 karşılaşmadan da galibiyet istedi. Kartal, “Alanya, Rize ve Kasımpaşa maçlarından alınacak 3 puanla liderlik koltuğuna puan farkıyla oturabiliriz. Aynı ciddiyetle çalışacağız” dedi. Galatasaray bu dönemde ligde Başakşehir, Ankaragücü (D) ve Antalya ile karşılaşacak.