Spor Barış Alper-Cengiz yetenekleri müthiş

Barış Alper-Cengiz yetenekleri müthiş

Paylaş
Barış Alper-Cengiz yetenekleri müthiş

Zirvede pozisyon değişmedi. Fenerbahçe ve Galatasaray, eksiklerine rağmen haftayı kayıpsız geçerken Barış Alper ve Cengiz Ünder takımlarını sırtladı. Barış kale hariç her bölgede oynarken, Cengiz Ünder de EURO 2024 öncesinde Milli Takım için yerini sağlamlaştırmaya başladı.

AURİER HİÇ YOKTAN İYİDİR TRANSFERİ

Haberin Devamı

Takımlar Afrika Kupası’na giden oyuncular için sıkıntı yaşarken Galatasaray’ın, Fildişi Sahili’nden Aurier’i almasına ne diyorsunuz? Sağ ve sol bek sıkıntısı yaşanırken seri galibiyetler nasıl yorumlanır? Barış Alper’in formu, Kerem’in stresten dişini kırmasına ne diyeceksiniz?

ŞORAY UZUN: Taraftarın Kerem’e tepkisini anlamak mümkün değil! Bu adam seni kaç maç kurtarmış. Şampiyonluk mücadelesi veriyorsun. Kerem dişini kırmış. Yenisini yaptırırsın. Asıl kalp kırıklığına ne yapacaksın? Sanıyorum Aurier transferi son dakikada bitti. UEFA’ya verilmesi gereken bir liste var. Hiç olmamasından iyidir diye düşünüyorum. Barış Alper böyle giderse sezona damgasını vurur. Bu saatten sonra kimin nerede oynadığının bir önemi yok. İsterse Muslera sol bek oynasın. İki takım koptu gidiyor. Kıran kırana bir mücadele var. 

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Aurier maliyeti uygun ve kısa sürede alınacak futbolcu olduğu için tercih edildi. Sağ ve sol bek sıkıntısı yaşanırken seri galibiyetler şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağladı. Bu bölümde Barış Alper’in müthiş temposu Galatasaray’ı zirvede tuttu. Kerem Aktürkoğlu’nun bazı maçlarda protesto edilmesi çok yanlış. Tam deyimiyle takımı için canını dişine takıyor.

FAİK GÜRSES: Aurier’i tanımıyorum. Aslında 1 milyona alınan Sacha Boey de aynı konumdaydı. Barış Alper de bu formu ile Avrupa’ya taşınır. Kerem yaşadığı stresi örnekle ortaya koymuş. Emre ile Taylan’a tavsiyem Kerem ile konuşsunlar. Bakarsınız onlar da dişlerini kıracak kadar profesyonelliği hissederler.

FUTBOLCU PARASINI ALDIĞI TAKIM İÇİN SAVAŞMALI

Galatasaray, Samsun’da kazanırken Taylan ve Emre Kılınç’ın performansları eleştirildi. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın, “Beyinleri ile kalpleri arasında çelişki olmuştur” açıklaması nasıl yorumlanır?

ŞORAY UZUN: Sayın başkan enteresan bir ironi yapmış. Bunlara hiç gerek yok. Nasıl yani; her maçta rakibin kadrosundaki futbolcuların bir önce oynadığı takıma mı bakacağız? Bu tarz yaklaşımları zaten sosyal medyada gereğinden fazla görüyoruz. Başkanların yaklaşımlarının taraftarlardan biraz daha dikkatli olmasını beklemek normal sanırım. Ortalık yeterince karışık zaten.

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Maalesef ülkemize has davranışlar ve açıklamalar. Ne demek beyinleri ile kalpleri arasında çelişki olmuştur. Profesyonel futbolcu parasını aldığı takımın başarısı için ter döker, diğer takımlar onu ilgilendirmez.

FAİK GÜRSES: Başkan Yıldırım’ın açıklaması bomba etkisinin üzerinde bir gündem yarattı. Profesyonellik gereği rakibin kim olduğuna bakmadan elinden geleni yapmalısın. Bu ligde ne yazık ki tartışılacak bir durum da yaşandı. Bence iki futbolcu da suskun kalmamalı.

GEREKTİĞİNDE 5 STOPERLE DE OYNANABİLİR

Fenerbahçe, Antalya’yı yenerken İsmail Kartal’ın son bölümde 3 stoperle oynaması eleştirildi. Son dakikalarda skoru koruma hamlesi yanlış mı?

COŞKUN TÜRK: Tamam Antalya zor deplasmandı, zemin de kötüydü. Ancak şampiyonluğa oynayan bir takım son 20 dakikada rakibinden bu kadar baskı yemez. Eğer yerse takımda sorun var demektir. Fener’deki sorun orta sahada. Kartal’ın son bölümde 3 stoperle oynamasının nedeni de bu. Bir final maçı olsa skoru koruma hamlesine doğru diyebilirim, ama şampiyonluk için önünde daha çok maç var. Bunu alışkanlık haline getirmek kötü sonuçlara davetiyedir.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Artık son virajlara girildi. Puan aslanın ağzında. Bu bakımdan skoru elde ettikten sonra her türlü tedbiri alacaksın. Savunmayı yeri geldiğinde beşlesen bile kimse senden hesap sormaz. Aksi durumda ilmiği ona geçiriverirler.

ŞORAY UZUN: Yanlış olur mu hiç? Şampiyonluk yolunda, böyle zor bir maçta puan kaybedeceğine, 3 değil 5 stoperle bile oynarsın. Takımın önde, rakip bastırdıkça bastırıyor. Ne yapacaksın; o saatten sonra puan mı vereceksin? Kesinlikle doğru hareket. Artık skoru korumanın bir ayıbı olmaz.

FRED’İN YOKLUĞUNA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Fred’in yokluğu çok etkiliyor. Krunic ve İsmail pek uyum sağlayamadı. Bu bölge için takım içinden başka bir çözüm bulunabilir mi?

COŞKUN TÜRK: Krunicİsmail ikilisi bu halleriyle sorunlu. Fred dönene kadar orta sahada daha önceden oynamış Djiku olabilir. Oosterwolde sol bekte Ferdi orta sahada denenebilir. Ya da Krunic’in uyum sorununu çabuk atlatması için İsmail Kartal dua edecek. Bu bölgede sorun varken son haftalarda Cengiz’in parlaması da büşyük avantaj Fener için.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Ağanın eli tutulmaz. Fenerbahçe 9 Şubat’a kadar her saniye transfer yapacak durumda. İsmail Kartal’ın elinde her mevkinin alternatifleri mevcut. Hatta sahneye çıkıp sihirbazlık yap, torbandan 3-4 oyuncu çıkarırsın deseler onu bile yapacak kadroya sahip. Mazeret yok, üretim mevcut. Bakın son örneği Cengiz’in müthiş formu ve maçlara damga vurması.

ŞORAY UZUN: İsmail milli takımda gösterdiği performansı Fenerbahçe’de sergileyemedi. Krunic hala takıma adaptasyon sürecinde. İkisi de iyi oyuncu. Takım içinde Fred’in yerini tam anlamıyla dolduracak bir oyuncu yok ama geçici sürede buna bir çare bulunmalı. Cengiz çok formda. İrfan da formda. Acaba İrfan o bölgede en azından bir devre denenebilir mi diye bir soru atayım ortaya.

BEYAZ SAYFA HİKAYE GENÇ SEMİH ŞAHANE

Santos, “Trabzon galibiyetiyle beyaz bir sayfa açtık” dedi. Beşiktaş’ın galibiyeti ve futbolu için, “Kötü günler bitti” diyebilir misiniz?

FAİK GÜRSES: Santos’un açıklamalarının gerçeğe dönüşmesini arzu ederim. 44 dakika karşı kalede pozisyon yaratamıyorsun, 2-0’da ‘sayfam beyaz’ diyorsan yaşına hürmeten fazla bir şey yazamam. Kupada Antalyaspor’u geç sayfanın hangi renk açılacağını söylerim. Şimdilik Semih kurtarıyor her tarafı.

COŞKUN TÜRK: Trabzonspor galibiyeti teknik heyetin, futbolcuların moralini yükseltti, taraftar da uzun süre sonra mutlu bir gece yaşadı. Ancak ‘kötü günler bitti’ demek için erken. Beyaz sayfa açıldı da sanki çabuk kirlenecek gibi. Çünkü takımda hala büyük sorunlar var.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş için kötü günler bitti deriz tabii. Hele bir iki galibiyet serisi gelsin. İki takım arasında dengeyi bozan genç Semih oldu. Allah nazarlardan korusun. Neredeyse tek başına maçı aldı. 2024 Avrupa Şampiyonası için büyük kazanç oldu. Trabzon galibiyeti tabii ki çok önemli ama mutlaka devamı gerekiyor. Trabzonspor da Fenerbahçe’yi yenmişti ama devamı gelmeyince bir kıymeti kalmıyor maalesef.

ŞAPKAYI ÖNÜNE ÖNCE UĞURCAN KOYMALI

Abdullah Avcı, “Oyun olarak değil, skor olarak kaybettik” dedi. Uğurcan ise, “Herkes şapkayı önüne koymalı” diyerek takım arkadaşlarını eleştirdi. Trabzon iyi mi oynadı, kötü mü?

FAİK GÜRSES: Üst üste 4 yenilgiden sonra iyi gidiş işaretini andıran boş bir açıklama. Bence Avcı, Uğurcan ile konuşsun. Oyun olarak mı iyiler skor olarak mı? Kaptan tartışmaya açık bir demeç vermiş. Uğurcan’a katılacak bir çok takm arkadaşı olduğunu zannediyorum. Güneş balçıkla sıvanmaz.

ŞORAY UZUN: Abdullah Avcı çok doğru söylüyor. Trabzonspor, Beşiktaş maçını skor olarak kaybetti. Uğurcan’ın açıklaması da doğru. Visca haricinde oyuna tepki gösteren arkadaşı yok gibiydi. Defansın gösterdiği, daha doğrusu gösteremediği direnç kabul edilir gibi değil. Trabzonspor kötü oynamadı ama üç dört adam bir Semih’i tutamadılar. İşin ilginci; Trabzon mağlubiyete rağmen Beşiktaş’ın sadece bir puan gerisinde. Avrupa şansı hala devam ediyor.

COŞKUN TÜRK: Avcı, kötüden iyi şeyler çıkarmaya çalışıyor. Belki son dönemlerin en doğru futbolunu oynadı ama yetersizdi. Evet, herkes şapkayı önüne koymalı, bu da 1 numara Uğurcan’dan başlamalı.