Basketbol Haydi oylar Alperen'e
Paylaş
Haydi oylar Alperen'e

NBA’de Houston Rockets formasıyla bu sezon tüm dünyanın dikkatini çeken ve istatistikleri ile kulüp tarihine geçen milli basketbolcu, All Star için öne çıkan adaylar arasında. İlk 5’e seçilecek oyuncular için taraftar oyları büyük önem taşıyor.

Dünya basketbolunun en prestijli organizasyonlarından NBA All Star için oylama süreci devam ediyor. Bu sezon Houston Rockets formasıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Türk basketbolcu Alperen Şengün, öne çıkan adaylar arasında yer alıyor. İlk 5’e seçilecek oyuncular için taraftar oyları büyük öneme sahip. Oylamada taraftarların yüzde 50, NBA oyuncuları ve basının ise yüzde 25’er etkisi var.

Haberin Devamı

Oylama 20 Ocak’ta sona erecek. Kulüp tarihinde 2 bin sayı, bin ribaunt ve 500 asiste ulaşan en genç oyuncu olan Alperen, NBA’deki üçüncü yılında Rockets’ın en iyi oyuncusu olarak gösteriliyor. Milli basketbolcu, saha içi şutlarda yüzde 58’lik isabet oranı yakalarken, 21.3 sayı, 9.1 ribaunt ve 5.3 asist ortalamalarıyla görev aldı. Alperen, bu istatistikleri ve sahada gösterdiği performansla basketbolseverlerin yanı sıra All Star için oy kullanacak diğer oyuncuların da dikkatini çekiyor.

NASIL OY VERİLECEK?

All Star oylamasında Alperen’e destek vermek için birkaç basit işlem yeterli olacak. Öncelikle vote.nba.com adresi üzerinden NBA ID hesabı rahatlıkla açılabiliyor. ‘Start Voting Now’ seçeneğine girerek Batı Konferansı’nda mücadele eden Alperen için ‘West’ kadrosuna girilecek ve buradan milli basketbolcu için oy kullanılabilecek. Her taraftarın günde 1 kez oy kullanma hakkı var. Ancak 5 Ocak Cuma (yarın), 12 Ocak Cuma, 15 Ocak Pazartesi ve 19 Ocak Cuma günü kullanılacak her oy, 3 oy sayılacak. Özellikle bu günlerde Alperen’e oy vermek bir hayli önemli.

Haberin Devamı

İKİNCİ TÜRK OLACAK

Alperen, All Star’a seçilmesi halinde bunu başaran ikinci Türk basketbolcu olacak. Mehmet Okur, 18 Şubat 2007’de düzenlenen NBA All Star’da forma giymiş ve bu onuru yaşayan ilk Türk oyuncu olarak tarihe geçmişti. Steve Nash’in sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılması üzerine All Star maçında Batı Konferansı kadrosuna dahil edilen Okur, bu karşılaşmada 4 sayı, 2 ribaunt ve 1 asist üretmişti.