Basketbol Popovich'ten deprem çağrısı: Diyarbakır'da yaşamış biri olarak destek istiyorum
Paylaş
Popovich'ten deprem çağrısı: Diyarbakır'da yaşamış biri olarak destek istiyorum

NBA tarihinin en iyi koçlarından Gregg Popovich, Socrates Dergi'nin düzenlediği destek yayınına videolu mesajla katıldı. Popovich'in konuşmasında bir süre Diyarbakır'da yaşadığından bahsetmesi ve Gaziantep'e yolculuk yaptığını söylemesi de dikkat çekti.

 

NBA takımlarından San Antonio Spurs'ün çalıştırıcısı Gregg Popovich, Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem için yardım çağrısında bulunduğu bir video çekti. Efsane koçun konuşması esnasında duygusal anlar yaşadığı görüldü. Ayrıca Popovich'in bir süre Diyarbakır'da yaşadığını söylemesi de dikkat çekti.

Haberin Devamı

Popovich daha önce DHA'ya konuşmuş ve, "Hava kuvvetlerinde görev yaptığım dönemde 1 yıl kadar da Diyarbakır'da bulundum. Çok misafirperver insanlar tanıdım. Buraya her zaman geri gelmekten keyif alıyorum. Sultanahmet ve Haliç çok keyifli yerler" demişti.

Socrates Dergi'nin tertip ettiği yardım ve dayanışma yayınına katılan Popovich'in konuşması şöyle:

Bir süreliğine vaktinizi almak ve depremzedeleri anladığımı göstermek için buradayım. Diyarbakır'da yaşamış ve genç bir adam olarak Gaziantep gibi birçok kente seyahat etmiştim. O güzel insanların inançlarını, karakterlerini ve zorlukları yenme gücünü biliyorum. Ben, öksüz veya yetim çocuklar için eğitim imkânı sağlayan ve bunu yüzlerce yıldır mükemmel şekilde yapan Darüşşafaka ile hareket edeceğim. Rica ediyorum, yardım etmenin yolunu bulun.

Haberin Devamı