Spor Batsman tura uçurdu

Batsman tura uçurdu

Paylaş
Batsman tura uçurdu

Fenerbahçe, Gaziantep’i deplasmanda 2-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale çıktı. Sarı-lacivertli ekibe turu kupa golcüsü Batsman lakaplı Batshuayi biri penaltıdan iki golle getirdi.

Fenerbahçe, Gaziantep’i deplasmanda 2-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kaldı. 14’te İrfan Can’ın kullandığı köşe atışında topa iyi yükselen Serdar Aziz’in kafa vuruşu kaleci Nita’da kaldı. 16’da sağ kanattan ceza sahasına giren Mert Hakan’ın Furkan Soyalp’in müdahalesiyle yerde kalması sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. 17’de Batshuayi fileleri havalandırdı: 0-1. 26’da Gaziantep VAR görüntüleriyle penaltı kazandı. 27’de Maxim’in penaltısını İrfan Can Eğribayat kurtardı. 31’de Mert Hakan’ın kullandığı kornerde Nita’nın uzaklaştırmaya çalıştığı topa Bonucci dokundu, boşta kalan topu Batshuayi ağlara yolladı: 0-2.

Haberin Devamı

FURKAN DİREĞİ SALLADI

Gaziantep’te 44’te Furkan’ın uzaktan sert şutu üst direkten döndü. 48’de Sorescu’nun vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat başarılıydı. 60’ta Djilobodji’nin pozisyonunda Serdar Aziz gole engel oldu. 72’de Badji müsait durumda topu dışarı attı. 78’de Mert Hakan’ın şutunda kaleci Nita topu kornere tokatladı. 83’de topu göğsüne alan Batshuayi golü atacakken, Mert Hakan araya girdi, vurdu. Şut kalecinin ayaklarından geri döndü. Ve Fenerbahçe, 2-0 kazanıp kupada çeyrek finale yükseldi.

KİNG SAKATLANDI

Fenerbahçe’de King sakatlandı. King için açıklamayı maç sonu İsmail Kartal yaptı. Kartal, “Ayak bileği burkuldu. Zemin çok kötüydü. King ne zaman aramıza döner bilmiyorum” dedi.

MERT HAKAN’DAN HAT-TRİCK ENGELİ

Haberin Devamı

Batshuayi 83’te hat-trick yapıyordu. Bu dakikada kendisine atılan topu ceza sahasında göğsüyle kontrol eden Batshuayi, golü atacakken araya Mert Hakan girdi, vurdu. Top kalecinin ayaklarından geri döndü.

DİSİPLİNLİ OYNADIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç sonrasında ilk olarak kötü zeminden şikayetçi oldu. King, Mert Müldür ve Bonucci’nin sakatlık yaşadığını belirten Kartal, “Burada futbol oynamak çok zordu. Bizler Türk futboluna katkı sağlıyoruz. Her iki takımın oyuncuları da böyle bir zeminde nasıl oynayacak?” dedi. Maç için, “Kazandık, çok disiplinli, çok konsantreydi takım” ifadesini kullanan Kartal kadro seçimi için, “Biz bir aileyiz. Oynayan ve oynamayan sorun yaratmaz” diye konuştu. Maç sonu Sumudica’nın elini sıkmayan Kartal, “Kendisi daha önce zeminden şikayetçiydi. Şimdi farklı konuşuyor. Onunla muhatap olmuyorum” dedi.

SAHAYA KARANFİL YAĞDI

Geçen yıl yaşanan depremde kaybettiklerimiz Gaziantep- Fenerbahçe maçında da unutulmadı. Dakikalar 4.17’yi gösterdiğinde sahaya binlerce karanfil atıldı. Maç bir süre dururken, futbolcular ve tribünler duygulu anlar yaşadı.