SporBerlin'de sıcak gece

Berlin'de sıcak gece

Paylaş
Berlin'de sıcak gece

EURO 2024'te gözler B Grubu’nda olacak. Turnuvanın ‘Ölüm Grubu’ olarak adlandırılan eşleşmelerinde birbirinden kritik maçlar oynanacak. Şampiyonanın favorileri arasında gösterilen ekiplerden İspanya ile Hırvatistan, bugün Berlin’de kozlarını paylaşacak.

Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. Oliver’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Stuart Burt ve Dan Cook yapacak. İspanya ile Hırvatistan tarihlerinde 11. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 10 maçta İspanya 5, Hırvatistan 3 defa galip geldi.

Haberin Devamı

İSPANYOLLAR ÜSTÜN

İki mücadele ise beraberlikle sona erdi. Bu maçlarda İspanya 20, Hırvatistan 12 gol buldu. İki ülke arasındaki en gollü maç, EURO 2020 son 16 turunda oynandı. İspanya, 8 golün atıldığı bu karşılaşmada Hırvatistan’ı uzatma devreleri sonucunda 5-3 yendi. En farklı galibiyete de yine İspanya imza attı. İspanyollar, 2018-2019 UEFA Uluslar Ligi sezonunda Hırvatistan’ı 6-0 mağlup etti.

FİNALİN RÖVANŞI

İspanya ile Hırvatistan, geçtiğimiz yıl Uluslar Ligi finalinde karşı karşıya gelmişti. Hollanda’da oynanan finalde, normal süre ve uzatmalar golsüz tamamlanmıştı. Seri penaltı atışları sonunda rakibine 5-4 üstünlük kuran İspanya, şampiyonluğa uzanmıştı.

ŞAMPİYON SAHNEDE

Turnuvada son şampiyon olarak sahne alacak İtalya, Arnavutluk ile saat 22.00’de karşılaşacak. Karşılaşmayı Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. İki ülke arasındaki maçlarda İtalya’nın büyük üstünlüğü bulunuyor. İtalya, bugüne kadar rakibiyle oynadığı 4 maçı da kazandı. Bu karşılaşmalarda 7 gol atan İtalya, kalesinde ise yalnızca 1 gole izin verdi. Gök Mavililer, rakibiyle oynadığı maçları 1-0, 2-0, 1-0 ve 3-1’lik sonuçlarla kazandı. Arnavutluk’ta tanıdık isimler var. Beşiktaşlı Ernest Muçi ile Sivasspor’un golcüsü Rey Manaj, Arnavutluk aday kadrosunda yer alıyor.

Haberin Devamı