Spor Beşiktaş'a şampiyon hoca

Beşiktaş'a şampiyon hoca

Paylaş
Beşiktaş'a şampiyon hoca

Beşiktaş, hem bekleneni verememesi hem futbolcularla sıcak bir ilişki kuramaması nedeniyle sezon sonunda Fernando Santos ile yollarını ayıracak.

Ziraat Türkiye Kupası’nın kazanılması bile bu kararı değiştirmeyecek. Yönetimin gözü ise Karabağ’ın genç ve hırslı teknik direktörü Qurban Qurbanov’da. 51 yaşındaki teknik adam ile görüşüldüğü, “Neden olmasın” cevabıyla hazırlıklara başlandığı öğrenildi. Qurbanov da Beşiktaş’ın maç kasetlerini izlemeye, oyuncular hakkında bilgi toplamaya başladı.

Haberin Devamı

KARAKTERİNDE VAR

Eski futbolcu Qurbanov, teknik direktörlük kariyerine 2005- 2006 sezonunda başladı, 2008- 2009’da ise Karabağ’ın başına geçti. Qurbanov’un Karabağ ile 9 Azerbaycan Şampiyonluğu, 5 Azerbaycan Kupası zaferi bulunuyor. Karabağ’ı tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’ne taşıyan Qurbanov, her iki maçta 2-0 öne geçip elendiği Bayer Leverkusen maçlarında iyice dikkat çekti. Qurban Qurbanov, 1996-1997 sezonunda Neftçi Bakü formasıyla Azerbaycan Ligi’nde 25 gol atarak gol kralı olmuştu.

BERGHUİS İLE SÖZ KESİLDİ

Beşiktaş, takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Ghezzal’ın yerine Steven Berghuis’i transfer edecek. Ajax ile bir sezon daha sözleşmesi olmasına rağmen ayrılmak isteyen 32 yaşındaki Hollandalı yıldızdan söz alındı. Her iki kanat ve forvet arkasında görev yapan Berghuis, bu sezon Ajax’ta 26 maçta 7 gol attı, 10 asist yaptı.

Haberin Devamı

BAŞKAN TALHA’YA SABIR ÖNERDİ

Sakatlığı geçmesine rağmen teknik direktör Fernando Santos ile yıldızı barışmayan Tayyip Talha, başkan Hasan Arat ile bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Hasan Arat, “Tam iyileşmeden dönme. Bu sezon zaten bitti. İyi futbolcusun, geleceğin parlak. Bize bir şey ispat etmek zorunda değilsin. Sabırlı ol. Sezon başında her şey farklı olacak” diye moral verdi.

DERBİDE ZAFER KARTAL’IN

Kadın Futbol Süper Ligi 26. Haftası’nda Beşiktaş United Payment, Fenerbahçe Petrol Ofisi’ni konuk etti. Siyahbeyazlılar karşılaşmayı 4-2 kazandı. Fener, 23’te Coleman’ın penaltısı ile 1-0 öne geçse de Kartal, Fishley’in 35, 42 ve 59’daki golleriyle 3-1’i buldu. 73’te Clement skoru 4-1 yaptı. 80’de Berg’in golü Fener’e yetmedi: 4-2.